Прочитај ми чланак

ИРИНЕЈ: Благодаримо Господу на Вучићу

0

Људи могу да причају ово или оно, али ми видимо колико се председник Александар Вучић бори да сачува Косово и Метохију, наводи патријарх Иринеј.

Патријарх је то навео на литургији коју је служио у Бањалуци поводом Дана Републике Српске.

 

“Благодаримо Господу што нам је подарио човека који се лавовски бори за српски народ, а посебно за мученичко и страдално Косово и Метохију”, рекао је патријарх Иринеј, преноси државна агенција Тањуг.

Како наводи, “Видљиво је колико се Вучић са својим сарадницма бори да сачува тај најсветији део наше земље, Косово и Метохију, тај наш Јерусалим, ту нашу Палестину, ту нашу свету земљу, са оним светињама бројним, великим и славним, на Косову и Метохији“.

“Надамо се и молимо се Господу да председнику Републике Србије да снаге и моћи да се одупре силним ветровима нашега времена, са надом и вером и уз помоћ божју да нас Господ неће оставити“, додао је Иринеј.

Патријарх је на литургији такође захвалио Богу “што је Републици Српској дао човека, Милорада Додика, који мудро води свој народ и лавовски се бори да сачува Републику Српску”.

„Срби знају шта је држава, јер су је увек имали и умеју да поштују државу и док то будемо следили тако – историју и културу нашу, као што рекох, опстаћемо, одолећемо свим непријатељима и искушењима нашега времена“, закључио је патријарх. 

БОШКО ОБРАДОВИЋ (ДВЕРИ): Хвала митрополиту Амфилохију што је скинуо маску патриоте са Вучићевог лица

Овогодишњи Божић биће упамћен као велики дан у новијој политичкој историји наше државе, јер је тада истеран на чистац највећи демагог, лажов и преварант Србије – Александар Вучић. Наиме, једна реченица Митрополита Амфилохија који је изразио бојазан да Вучић иде ка издаји Србије и КиМ – била је довољна да на једног од најугледнијих српских владика крене читава медијска машинерија власти: од потпредседника Владе, министара, генералног секретара Председништва до директора Канцеларије за КиМ и више коалиционих партнера СНС.

Толико хваљени унутрашњи дијалог о Косову и Метохији се распао чим се јавно чуло прво другачије мишљење од наметнутог става председника Србије. То су они: фолиранти и тоталитаристи. Најсмешнији је био СПС који је замолио Митрополита да лично мишљење задржи за себе (и пусти их да на миру издају народ и државу као до сада).

(Више прочитајте ОВДЕ.)

ЗС: На Божић, Вучићев режим и НАТО лобисти увредили и Митрополита и вернике СПЦ

Иницијативни одбор Здраве Србије Београда пружио је подршку митрополиту Амфилохију, који је изнео ставове Српске Православне Цркве по питању очувања Космета у оквиру Србије, а због којих је оркестрирано нападнут од стране режима и припадника НАТО лобија у Србији.

„На други дан Божића, само зато што је исказао бојазност да политика председника Србије Александра Вучића може да води ка издаји Косова и Метохије, министри у Вучићевој влади и НАТО лобисти су брутално увредили не само митрополита СПЦ, већ и све њене вернике“, наводи се у саопштењу.

Београдски одбор Здраве Србије подсећа да је митрополит Амфилохије своје страховање изнео више него благим и дипломатским тоном у интервјуу херцегновској телевизији ТВ „Нови“.

„Уместо да режимски СНС-СПС политичари ову препоруку из СПЦ приме као прави православни верници, размисле о њој, баш као и о божићној посланици патријарха Иринеја, Вучићеви министри су о митрополиту Амфилохију изнели низ неистина, увреда, а чинодејствовање свештених лица СПЦ окарактерисали као „врачање“, чиме су увредили и све вернике“, стоји у саопштењу.

(Више прочитајте ОВДЕ.)

Подсећамо, митрополит црногорско-приморски СПЦ Амфилохије навео је у недељу да је “Апел за одбрану Косова и Метохије“ потписан због „неповерења и комбинација“.

Осим тога, он је, како се наводи, “изразио бојазан да политика председника Србије Александра Вучића води „издаји Србије и Косова“.

Након тога, званичници Владе Србије оштро су осудили изјаву митрополита СПЦ и поручили му да он као црквени поглавар „неће водити државну политику Србије“.

Генерални секретар председника Србије Никола Селаковић је оценио да се Амфилохије не бави православним стварима, већ „враџбинама“, када говори о стварима које се нису десиле, док је министар одбране Александар Вулин био оштрији, рекавши да је Амфилохије „њега и Вучића живе сахрањивао“.

„Када је Косово заиста било издано и напуштено, Амфилохије Радовић није сахрањивао живе и није бацао клетве на оне који су забрањивали српско име у Црној Гори и признали Косово као независну државу, а правдали и хвалили НАТО бомбардовање“, саопштио је Вулин.

Председник Србије Александар Вучић неће коментарисати изјаву митрополита црногорско-приморског Амфилохија до 14. јануара.

Амфилохије се поново огласио у уторак рекавши да се нада да председник Вучић не припада онима „који су спремни да се одрекну историје, традиције и највећих вредности свог народа“.

Како је рекао, против Вучића нема ништа лично, а истакао је и да није њему држао опело већ „Ивици Дачићу и тадашњој Скупштини“.