Прочитај ми чланак

ИГРАО ЗА ХРВАТСКУ, САД ДЕБИТУЈЕ ЗА СРБИЈУ- Вујић: Не плашим се увреда у Сплиту

0

Далматинци су темпераментни. Биће паклено у дворани, али то је мотив више за нас, рекао је средњи бек “орлова” који је рођен у Ријеци.

За Стефана Вујића меч са Хрватском у Сплиту је више од обичног почетка Европског првенства. Момак рођен у Ријеци, који је играо за млађе селекције Хрватске, прихватио је позив селектора Јовице Цветковића и прикључио се најбољим српским рукометашима.

У петак Стефан ће први пут стајати преко пута бивших саиграча и то пред 12.000 навијача у “Спаладијум арени”.

– Обожавам да играм пред пуним трибинама, а посебно сам мотивисан када сви навијају против мене. Зато се не плашим иако знам да ће бити вређања у Сплиту. Увек се нађе неко ко би да буде другачији, да се истакне у гомили… Искрено, не сметају ми такве ствари. Навијачи су на трибинама, ми смо на терену и свако ради свој посао. Инциденти само могу да нашкоде Хрватима који су домаћини Европског првенства. Увреде ме неће дотаћи, а ако их не буде, биће још боље. Волео бих да видим да смо отишли напред и да се више не враћамо у прошлост. Ствари које су се између две земље десиле у прошлости немају никакве везе са рукометом и зато мислим да нема потребе да нас било ко вређа – изјавио је за Блицспорт средњи бек румунске Стеауе.

Вујић каже да се редовно чује са хрватским рукометашима.

– Ево, баш сам недавно разговарао са Тином Контрецом и Луком Степанчићем. Дуго смо играли заједно, имамо другарски однос и не причамо само о рукомету, већ и о неким приватним стварима. Постоји ривалство између нас, али је све у границама нормалног. Пре свега смо добри пријатељи, па тек онда ривали на терену. Мало смо се пецкали, али нема зле крви. Пожелели су ми среће и здравља.

Меч у Сплиту је и пре почетка проглашен за “бити или не бити”.

– Не мислим да треба да се ствара набој у медијима. Тачно је да су Далматинци темпераментни, да прате спорт и да ће направити паклену атмосферу којој ми не смемо да подлегнемо. Не смемо да падамо у ватру већ да задржимо спортску хладну главу и да идемо на победу. Требало би да покушамо да искористимо притисак који ће, сигурно, бити на домаћим рукометашима. Сви очекују да Хрватска побеђује редом и да освоји злато. Тако је још од тренутка када су добили организацију ЕП. Добро их познајемо, као и они нас. Идемо скромно, од меча до меча, и да тражимо своји прилику, а не да претимо.
Поред Хрвата, “орловима” ће у групи ривали бити и Швеђани и Исланђани.

– Сигурно је да нас сви виде као аутсајдере у групи и нико од нас не очекује ништа велико да урадимо. Мислим да је то добро јер нам је тако скинут притисак с леђа. Сваку утакмицу морамо да одиграмо у главу, да се побијемо на терену, да покажемо тимски дух, заједништво и идемо на тријумф. Створила се таква атмосфера да је само меч против Хрватске тежак, али још тежи дуели нас чекају против Исланда и Шведске. Они играју брзи рукомет који је доста физички напоран. Морамо добро да се спремимо.

Вујић би био задовољан…

– Златом наравно! Какав бих ја то спортиста био када бих се задовољио са нечим мањим од првог места? Али, хајде да идемо полако, да пробамо да прођемо први круг! Када крену елиминације, пресудиће ко је колико пренео бодова, ко какав има дан – искрен је Стефан Вујић.

Играћемо боље са Словенијом

Вујића не забрињава пораз у пријатељској утакмици од Македоније (32:29) на испраћају из Београда.

– Добро да је сада дошао пораз него касније када је битно. Ипак, сваки пораз боли, да ли у пријатељском или такмичарском мечу, дуел са Македонцима био је да видимо у ком смеру ћемо ићи. Нисмо били довољно агресивни, фокусирани и концентрисани, а мало је и умор учинио своје, као и повреде – додао је Вујић.

Рукометаши Србије се налазе у Словенији где ће овог уторка (Мурска Собота, 19 сати) а онда у среду (Велење, 18 сати) одиграти два пријатељска меча са селекцијом домаћина.