ДОДИК: Да је Русија деведесетих имала данашњу снагу, положај Српске би био бољи

21

Захвални смо Русији за оно што је урадила за Републику Српску, каже за Спутњик Милорад Додик. Истиче да би положај Српске био вероватно другачији и бољи да је Русија деведесетих година имала снагу какву има данас.

Додик у изјави на пријему приређеном у Влади РС поводом Дана Републике истиче да је тај празник обележен достојанствено, манифестацијама на којима се окупио велики број људи привржених идеји Републике Српске, која за њене грађане значи слободу.

На питање шта за Српску значи Русија, Додик истиче захвалност за све што је учинила за Српску кроз низ заједничких привредних пројеката, али и политички везано за Савет безбедности УН и Веће за имплементацију мира.

„У свему томе Русија је била принципијелна и омогућила да се доследно поштује међународни Дејтонски споразум. И зато смо захвални што нам је то дало оквир да можемо да искажемо своје ставове“, каже Додик.

Он посебно подсећа на улогу покојног руског амбасадора при УН Виталија Чуркина, који је, како каже, увек са великом пажњом износио ставове о ономе шта мисли РС тако није било хендикепа у томе да се „чује само с једне стране, од високог представника, који је увек негативно говорио и лагао о РС“. То је било од немерљивог значаја, оцењује председник Српске.

Додик је подсетио и да је и у говору на свечаној академији посебно истакао улогу Русије, која је у тренуцима када је Британија предлагала резолуцију која је требало да сав српски народ прогласи геноцидним за сва времена, уложила вето.

 • Simerijanac

  У праву је.
  Што јачи запад и слабија Русија то горе по Србе.
  И обратно: што јача Русија и слабији запад то боље за Србе.

 • Стефан Првовенчани

  Да је имала снагу, уништила би Србе у Босни, као што је говорио покојни Виталиј Чуркин.

  • Simerijanac

   Не постоји никаква Босна незналице, осим ријеке Босне која је прилично загађена.
   Користиш ми некакве потуричке изразе типа “ Босна“.

  • Стефан Првовенчани

   Босна је српска провинција из средњег вијека, морончино.

  • Simerijanac

   Незналице,…
   Не ради се ође о средњем вијеку но о ратовима деведесетих.
   А ти турски израз “ Босна“ користиш у вези ратова деведесетих.

  • Стефан Првовенчани

   Босна није турски израз, будало, него назив српске провинције из средњег вијека. Босна није никад била држава, до комунизма, кад су је претворили у државу. Ај сад у ратовање у Новорусију, и гини за руске будале, пошто за боље и ниси.

  • Simerijanac

   Олошу, користиш турски израз за ратове деведестих. Само турци кажу Босна, курвињ копиљану. Омакло ти се, јели ???

   А сигуран сам да ћеш ти ићи као добровољац у Русију јер ћеш доћи к себи, постати Србин а самим тим ћеш завољет и Русију.

   Потпуно сам сигуран да ћеш и свој живот дати за слободу Новорусије.
   Овдје ћемо те и са’ранити, односно закопаћемо у земљу твој мали мозак ( великог немаш), десно јајце, лијево око и пола језика.

  • Стефан Првовенчани

   https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D1%80%D0%B0%D1%99%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B0_%D0%91%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B0

   Ајде сад у Новорусију, иди гини за руске будале, пошто си испао глуп сад.

  • Simerijanac

   Измету.
   Ти термин “ Босна“ користиш у контексту ратова деведесетих а не у контексту српске провинције “ Босна“ у средњем вијеку. Битан је контекст у којем ти тај термин користиш. А користиш га у потуричком контексту.

   Јеси ли ти толико луд или се само правиш луд!

   Теби је као и твојој матери, лакше 30 цм у анални отвор но пола цм у шупљу главу.

  • Стефан Првовенчани

   У каквом је називу постојала у средњем вијеку, такав се користи и данас. Срби полажу историјско право на Босну, коју су твоја браћа Руси за које хоћеш да погинеш, хтјели да дају Аустроугарској, која никакве везе са њом нема. И Босна није никакав потурички нити турски термин, то је српски термин, термин за српску земљу. Ипак мислим да си ти шупаљ, чим хоћеш да гинеш за неког ко не зна ни гдје се налази Србија хахахахах глупи манки :))

  • Simerijanac

   Е, код Срба се данас тако не користи.

   Тај израз су преузеле потурице, они све од Срба покрадоше.

  • Стефан Првовенчани

   Наравно, ни твоја браћа потурице не полажу право на Босну, једино ако се врате српству… Пошто се њихов краљ Твртко, на ког они дркају,крунисао за краља на гробу светог Саве у манастиру Милешеви, Влатку Вуковићу, владару Хума, који је био у боју на Косову, или гдје у босанским средњовјековним документима пише да се у Босни прича само српски језик, а не некакав фамозни бошњачки језик који никад није постојао или нација босанци која је измишљена у Холидеју Ин 90-их :)))

  • Simerijanac

   Типично турски, имаш више лица.
   Чак си почео и Србовати :)))))

   И Алија Изетбеговић се некада изјашњавао као Србин !

  • Стефан Првовенчани

   Типично русофилски, погинути за неког који не зна ни гдје се налазиш. То сте ви овдје :))

   Носе српска презимена на ић, говоре српским језиком, а ђедови им чувају српске иконе по таванима, то су твоја браћа болешњаци.

  • Командант I Тимочког батаљона

   Неваспитани хрвату, носи се у пиззду материну рватску!

  • Стефан Првовенчани

   Нисам ја никакав хрват, руски дупелизцу.

  • Командант I Тимочког батаљона

   Јеси хрват, оличење хрвата.

  • Командант I Тимочког батаљона

   Русија би уништила твоју браћу антисрпску: хрвате и балије, стоко неваспитана!

  • Стефан Првовенчани

   Русија је слала оружје твојој браћи Хрватима, и подржала бомбардовање Срба у Босни у уједињеним нацијама…

  • Командант I Тимочког батаљона

   Русија би уништила твоју браћу антисрпску: хрвате и балије, стоко неваспитана! Русија никада није слала хрватима оружије и није подржала бомбардовање Србије и БиХ.

 • HRVACKI KRALJ KURTONIJE IV

  Da je Rusija 90-ih imala snagu kao sada Zapad ne bi ni mogao da prizna nikakvu Kromanjoniju, KiM, beha i ostale banana državice te da napadnu Srbe niti bi nacizam Zapada mogao da se razmaše niti da radi ratove od Balkana do B.Istora. Nažalost, nacisti sa Zapada uz pomoć domaćih izdajnika i plaćenika učinili su ekonomski i društveni sunovrat posledično praćeno ogromnim dugovima,nezaposlenosti, depopulaciji, emigraciji i totalne socijalno-ekonomske bede, posebno na područjima novih „država“.