МИЛА: Центар за социјални рад незаконито ми је одузело дете, не знам где је сада

3

Све је било противзаконито, сва права детета су погажена, сва права странке у управном поступку, то сам у овом случају ја, али ја сам сада мање битна. Дете је било болесно када је дошло код нас, рекла је гостујући у Новом дану психолог Мила Алечковић о томе што јој је, као хранитељу, одузето дете.

„Супруг и ја смо из родољубивих разлога узели дете са Косова, то дете је било болесно када је дошло код нас. Ја сам радила као стручно лице, а не само као хуманитарац“, рекла је Алечковић.

Додала је да јој је једна од социјалних радница рекла да дете треба да иде у школу за специјалне потребе.

„Уписала сам је у школу „Владислав Рибникар“, проговорила је два језика, стекла суперего. Дете је две године било код нас, потпуно је физички излечено, а од психичких траума залечено, јер за такву децу у пубертету никада не знате шта ће да избије“, изјавила је гошћа Новог дана.

Инострана усвојења деце из Србије 2006 – 2016: – 59 Шведска – 51 САД – 8 Канада – 3 Словенија, Француска – 2 Швајцарска, Луксембург, Велика Британија, Португал, Немачка 1 Казахстан, Италија, Шпанија, Ирска, Грчка.

Истиче да је дете бриљирало у елитној школи, а затим су дошле социјалне раднице, како каже „без икаквог решења“ и питају дете како је.

„Она срећно каже да јој је одлично, показује цртеже, показује слике са летовања у Француској, којим је била одушевљена, да би јој једна од њих рекла да сада иде у нову породицу“, каже она, додајучи да је дете „на коленима плакало“.

Каже да су поступили по члану којим дете можете да избавите уколико је у смртној опасности.

„Они су оног тренутка када је Мила Алечковић поставила питање зашто дете нема ниједан документ, зашто није у документацији, зашто седам година није евидентирано, кренули са нападима на нас, а узрок је одлука да дете остане неевидентирано, у сивој зони“, каже Мила Алечковић.

Каже да дете без њихових папира није могло да добије пасош, да би ишло на море, због рахитиса, као и да су „прекршили закон тиме што девојчица није имала документе“.

„Не знам где се дете налази. Добили смо 12.000 писама из Србије, у којима се наводе примери отимања детета на исти начин“, каже Алечковић.

Додаје да су сви који су долазили у кућу видели како је девојчица расла, као и да имају писма од људи који сведоче како је детету било.

„Дете је дошло код нас са кожним болестима по целом телу, имало је вашке у коси, ране по ногама и рукама, по целом телу пликове, труле зубе…“, каже психолог Мила Алечковић.

 • wlador

  Мила и Фалс Флег операција! Само преносим Србин инфо од пре две године, а има и јоу тубе где се види све баљзграије које је испричала! Јак ми има она морални кредибилитет!

  Пун је контрадикторности наступ др Миле. Она је позивала (као члан партије која је у изборној коалицији са владајућим странкама предвођеним СНС-ом) на оружани устанак против страних структура, а одмах после тога је позивала на гласање за коалицију СНП-СНС. Представници страних структура у Србији су све власти од 5. октобра па до сада, самим тим и СНС.

  http://srbin.info/2016/04/12/zaokret-za-180-stepeni-mila-aleckovic-i-gomila-gluposti-video/

 • Зарја, Зарја

  Када и ова тв констатује да НИКО од учесник у поступцима пред центрима за социјални рад нема лепе речи за њихов рад и поступање, ни странке, ни адвокати, а министар каже да им верује 200% у овом случају хранитељства, ту заиста неко им шугу и, то мождану!

 • E. Lirsch

  Tezak zlocin vaginalnog kvislinga i njegovih podrepasa. Bice tu i krvi… Ne moze se ovo urediti bez ulice i usrane motke jerbo se podguzne muve osecaju mloooogo jakim a nisu.
  I svakim danom su sve slabiji.