КОВИЋ: Србија не сме Вучићу да дозволи признање независности Косова!

2

Милош Ковић, историчар и професор на Филозофском факултету у Београду, критиковао је политику Александра Вучић према Косову и Метохији и одбацио могућност да Србија дозволи да Приштина добије столицу у УН. Ковић је подсетио да је Вучић већ најавио такву могућност и позвао је јавност да стане у одбрану јужне српске покрајине.

Ковић је рекао да је опасно ако „српска рука потпише независност Косова“ и да Србија треба да замрзне конфликт на Косову и Метохији јер светска дешавања иду у корист Срба. Ковић је рекао да САД имају велике унутрашње проблеме а да се ЕУ распада док јачају Кина и Русија који подржавају Србију.

Он је рекао да је би чак и подела Космета била снажна подршка идеји велике Албаније, јер Албанци осим на територију Космета, атакују и на Прешево, Бујановац и Медвеђу али и територије у Македонији, Црној Гори и Грчкој.

Ковић је рекао да би српско признање Космета подстакло западне силе да наставље са комадањем Србије, а да би угрожена и Република Српска.

Ковић у емисији „Балкан инфо“ говори о историји конфлита Срба и Албанаца и историји Балкана.

  • Неле

    „Srbija ne sme da dozvoli“… Јок, ти ћеш му забраниш?

  • E. Lirsch

    „Srbija ne sme da dozvoli“… Slabo je to i nejako jer srbije vise nema a ono sto je ostalo od nje tek mora da se definise. Nego narod izvesti na ulice i da ponese usarne motke. Drugacije ne ide.