Прочитај ми чланак

ЧЕДИН ЛДП ПОДРЖАО СНС: Амфилохије позива на ритуално жртвовање народа и земље

0

Апел који је иницирао митрополит Амфилохије Радовић са групом професора, политичара и с владикама СПЦ чин је лажне борбе за интересе грађана Србије и само додатно дели већ подељено и посвађано друштво, сматрају у Либералнодемократској партији.

Јер, како оценују у ЛДП, питање Косова није питање уског круга потписника писма, већ је решавање косовског проблема заједно са Приштином у нашем интересу, с обзиром да од споразума Срба и Албанаца зависи опстанак људи који овде живе и раде.

„Ритуално жртвовање, на које неко данас позива, заправо је само позив на самоубиство једног народа и једне земље“, примећују у ЛДП.

Како наводе у саопштењу достављеном медијима, митрополит је, уместо разума и схватања тренутка у којем се налази Србија, одабрао обрачун са модерним животом, који је могућ само на идејама модерне европске Србије и определио се за добро познату политику клетви у којима тражи кривца за пропаст политике српског национализма и екстремизма, наводи ЛДП у саопштењу достављеном медијима.

УДАРИО НА ВЛАСТ: Митрополит Амфилохије једном изјавом покренуо режимску лавину

У тој странци сматрају и да је апел најмање уперен против садашње власти, већ је отворена претња читавом друштву које треба опет да постане „жртва Цркве, разних преживелих остатака Милошевићеве политике, ратних хушкача и политичара из десничарских странака“.

ЗДРАВА СРБИЈА: Хајком на Божић, Вучићев режим и НАТО лобисти увредили и митрополита Амфилохија и вернике СПЦ

„Њихова идеја је маргинализација Србије, митска небеска борба у којој су они ти који одређују нашу будућност, и поред тога што су сваку прилику у нашој прошлости искористили да земљу, о којој наводно брину, доведу до границе нестанка“, оцењује ЛДП.

Кажу, међутим, и да су ти исти данас удружени и ојачани нејасном политиком власти у Србији, у којој су, како наводе, сасвим природни релативизација злочина, рехабилитација ратних злочинаца и њихова афирмација у јавности, а у чему су, тврде, своје место нашли професори Универзитета, десница, владике, „опскурни новинари“ и „славски борци“ за интересе Србије“.

ОШТРЕ ОСУДЕ НАПРЕДЊАЧКЕ ХИСТЕРИЈЕ ПРОТИВ АМФИЛОХИЈА: Вучићеви кербери и Крцуни…

У ЛДП-у су уверени да управо због тога данас нема веће храбрости него супротставити се таквим идејама.