ШТА КАЖУ РУСКИЊЕ, како изгледа „права мушкарчина“?

17

Рускиње доживљавају „праву мушкарчину“ потпуно другачије од других жена света.

Балкански мушкарци су предмет обожавања руских жена, и због свог физичког изгледа, и због свог карактера. „Да ли је мачо?“, обично једна Рускиња пита другу када разговарају о томе може ли дотични да испуни њихова очекивања.

1. Тајанствене црне очи

По мишљењу руских жена, прави мушкарац мора да задовољи одређене физичке критеријуме – мора бити висок, тамнопут, снажан, и мора имати црне очи. Не жуде све жене за спортистима, али мишићи нису наодмет. Важно је да њихов физички изглед преноси поруку да је он способан да се побрине о својој жени и да је заштити. „Волим снажне, тамније мушкарце, који могу да ме привуку својим тајанственим погледом“, каже 35-годишња Московљанка Татјана.

2. Бруталан, али не и насилан

Већина девојака се слаже у томе да је прави мушкарац темпераментан, храбар и вероватно понекад груб, али ни у ком случају насилан. Занимљиво је да се „бруталност“ у овом контексту не разматра као нешто негативно, већ, напротив, као врлина. Заправо, придев „бруталан“ је у руском језику стекао ново значење. „Бруталан“ не значи насилан и груб, већ згодан, секси, неодољив, снажан, способан да пружи заштиту.

3. Нежан

Иако су за Рускиње „праве мушкарчине“ темпераментни мушкарци, они су истовремено и нежни, великодушни и љубазни.

Овај стереотип је описан у песми „Мачо“ популарне руске певачице Лолите:

4. Шта је са нормалним мушкарцима?

Међутим, док Рускиње сањају о мачо мушкарцима, неки се Руси осећају занемарено. Познати кантаутор Александр Розенбаум је тај осећај изразио у својој верзији песме „Мачо“ овима речима: „Где год погледаш мачо мушкарци! И ни трага од нормалних мушкараца.“

 • моћни Ђоле Јанговић

  У поплави мајкиних рузмарина који брију груди и пазухе и које мајке отимају од очева, ћерке уместо тих „маца“ сањају мачо мужјаке који су све ређа врста зверки и у Србији.
  Ако поредимо руске мушкарце, њихову армију, и успехе задњих година, мени се чини да је овај текст горе најобичнија глупост!
  Рускиње немају шта да траже изван своје земље, тамо их чекају најМАЧО мушкарци!

  • Ћирко

   Јесте, до некле…АЛИ. Која год се напила воде са српског извора, свака друга вода јој је горка и бљутава!:))

  • моћни Ђоле Јанговић

   Мени мало смешна ова бајка како Рускиње траже мачо изван свога села… Да су рекли швеђанке, па ајде де!

 • MILOS OBILIC

  Ruskinje su iste kao i Srpkinje traže samo materijalno bogate muškarce makar bili oni i najveća olos i mafijaši.U liberalnom kapitalizmu nema ljubavi,lepa žena i njena ljubav se kupuje kao u supermarketu.Samo mercedesi,BMW,audiji prolaze kod lepih ruskinja i srpkinja.Ružne ne želim da komentarišem njih niko nece.

 • samo war