РЕЦИ МИ ШТА ЈЕДЕШ, рећи ћу ти ко си!

15

Да ли сте знали да омиљена храна за којом најчешће посежете одређује ваш карактер. Макар тако тврде амерички стручњаци по обављеном свеобухватном истраживању са чак 18 хиљада испитаника

ДА ли сте знали да омиљена храна за којом најчешће посежете одређује ваш карактер. Макар тако тврде амерички стручњаци по обављеном свеобухватном истраживању са чак 18 хиљада испитаника. У обзир су узели најчешће биране намирнице.

* Чоколада- Жеља за чоколадом у сваком тренутку, указује на недовољно присуство хормона среће, серотонина. Наглашена потреба у јутарњим часовима за „само једном коцкицом“ ове изузетне посластице, испољава се јер је тада ниво овог хормона иначе изузетно низак. Али, има ту још нечега. Особе које обожавају црну чоколаду воле да буду у центру пажње, док млечну бирају интровертни, склони усамљености.

* Слаткиши- Особе које воле све слаткише припадају групи хедониста. Склоне су да удовољавају свакој својој жељи и апсолутно немају грижу савести због сопствених поступака. Имају потребу да наглашавају своју јединственост и оригиналност.

* Слано- Ко досољава свако јело генерално има мањак минерала у организму. У психолошком смислу такве особе пуштају да их низводно носи река живота. Верују да не могу да утичу на сопствени живот јер је њихова судбина одлучена датим околностима.

* Љуто- Уживање у љутој храни у медицинском смислу показује склоност ка хипертензији. Психолошки посматрано, љуто воле особе које теже реду, али и они којима недостаје серотонин. Особе са мањком овог хормона померају границе љутог и временом почињу да једу све љућу храну.

* Истовремена жеља за сланим и слатким карактеристична је за талентоване и креативце. Међутим, ове особе су углавном дискретне, усамљене, затворене и суздржане.

 • HRVACKI KRALJ KURTONIJE IV

  a šta ako ne jedemo ni slatko ni slano ni ljuto no samo kiselo, gorko a i neukusno ??? :-)))

 • Ултра

  Само слано,љуто,горко,кисело…

  • Бели Орао

   УЛТРА!
   Христос се роди!

  • Ултра

   Ваистину се роди!

  • HRVACKI KRALJ KURTONIJE IV

   PA TI SI ONDA KOMPLETNA LIČNOST :-)))

 • ivan

  Kad ameri tvrde,mora da je“tačno“)

 • ЏЕРОНИМО

  Али има још једна изрека која гласи:“реци ми ШТА ЧИТАШ – па ћу ти рећи ко си!.

  А у вези јела: што се мене тиче од свих салата, највише волим месо. Месо даје снагу, а доказ томе је да је вук јачи од било којег пса па макар пас био дупло веће од њега. Зато што псе хране свакојаким сплачинама, костима, а најмање месом.

  Иначе разлог преждеравања људи је углавном психички. Г.Г.Маркес је негде написао да је „једење, најчешће – једини вид плакања!…

  • Бели Орао
  • ЏЕРОНИМО

   Хвала прочитаћу. Поготову великог српског филозофа и социолога Михаила Ђурића, који је код нас неправедно запостављен. Благовремено је упозоравао на опасности које нам прете у заједничкој држави, али га српски политичари нажалост нису слушали.

  • Бели Орао

   И покушај бар мало да не будеш заједљив…И тако, бар према браћи Србима. За остале eU ме није брига. Они су и тако по задатку овде.

  • ЏЕРОНИМО

   Критикујем само лоше Србе. А таквих мора се признати, има.
   И то нажалост – порприлично.

  • Бели Орао

   То је тачно, али није лош, не мора да буде лош Србин ако воли Карађорђа, а ти волиш Милоша. Треба само мало спустити лоптицу. Ево ја сам нашао једно решење, навијам за Слогу из Краљева.

  • Lune

   Hm,hmm..a,ti mu,kao dodjes,olovo,na serpi od kantara,za vaganje nepocudnih srba

  • Svemirski

   Хмм, та тврдња да месо даје снагу је климава…
   Слон је најјачи а брсти лишће. Кад га мрзи да заобилази дрво он га једноставно извали на земљу. Нико не сме на црту да му изађе – и лавови и крокодили (најстрашнији месождери) беже од њега.

 • Бели Орао

  Слатко и кафа, па по реду.