Прочитај ми чланак

ПАКАО СРПСКИХ ТУРИСТА У ТУНИСУ: Почело бахатом вечером, завршило ударцима полиције

0

Група туриста из Србије, која се тек вратила из Туниса, упутиће жалбу агенцији "Сан Лајн"

Група српских туриста која је одлучила да дочека Нову годину у Тунису дуго ће памтити то путовање, али не по лепим, већ по ружним сценама и инцидентима који су претили да се претворе у озбиљан сукоб, јавља РТС.

У хотелу са пет звездица, гости су очекивали врхунски новогодишњи провод и нису ни слутили да ће пре поноћи морати да беже из ресторана пред полицијом.

Гости из Србије су прво разочарање доживели и пре него што су ушли у салу, јер уместо у 20 часова, домаћини су их пустили да уђу тек два сата касније због велике гужве, а када су конобари почели да им доносе охлађену вечеру, незадовољни гости из Алжира већ су увелико лупали кашикама о сто.

– Хаос који се завршио општим демонстрацијама и на крају упадом специјалаца и полиције наоружаних аутоматским пушкама и пендрецима. У једном моменту, у хотелу смо доживели прави стампедо. Људи су прескакали фотеље у фоајеу и велика несигурност се осећала у сваком углу хотела – испричала нам је Весна Важић из Београда.

Стојимир Матовић из Панчева каже да су млатили све редом.

– Утрчали су и млатили све редом, кога су стигли. Видео сам бар 4-5 особа које леже на поду, а између осталог и једну жену са двоје деце која вришти и запомаже“, каже Стојимир Матовић из Панчева.

У стампеду који је уследио, нико од гостију из Србије није озбиљније повређен, али уместо лепог провода, Нову годину су дочекали гладни и жедни у својим собама, а Маја Матовић и са модрицом на леђима.

– Брутално ме са леђа ударио један специјалац, иако је њихова интервенција била упућена ка Алжирцима који су правили инциденте, додуше оправдано, јер ниједна уговорена обавеза за новогодишњи дочек није поштована – наглашава Маја Матовић из Панчева.

Група туриста из Србије која се тек вратила из Туниса упутиће жалбу агенцији „Сан Лајн“.

У тој агенцији кажу да су непријатно изненађени тим догађајима и да ће од директора хотела тражити објашњење, а у понедељак ће се и званично огласити.