Прочитај ми чланак

НАЈБОЉА ЖУРКА: Четвродневни новогодишњи програм на Златибору одушевио публику

0

Четвородневни новогодишњи програм који је на Златибору припремљен за све госте и посетиоце планине отворен је у петак, 29. децембра, концертом Рибље Чорбе. Концерт је оджан на Краљевом тргу где се окупио велики број људи како би уживали у звуцима једног од најпопуларнијих бендова Балкана. Прохладно зимско вече на Златибору, Бора Ђорђевић загрејао је добро познатим стихова својих песама.

Концерт је отворен песмом „Ја ћу да певам“, а затим су се ређале нумере: Немој да идеш мојом улицом, Волим волим жене, Два динара друже, Рекла је, Авиону сломићу ти крила, Амстердам… Гостовање на Златибору чланови групе Рибља Чорба искористилу су да публици представе три нове песме и тиме најаве свој нови албум.

На крају двочасовног уживања у препознатљивом рок звуку, публику је одушевио бис, када су се музичари Рибље Чорбе вратили на бину и отпевали неколико најпознатијих хитова: Кад сам био млад, Остани ђубре до краја, Кад ходаш и Добро јутро.

Концерт Рибље Чорбе био је поклон Златибору од компаније „Пионир“ која обележава 100 година постајања, а у чијем саставу се налази хотел „Торник“, први хотел са 5 звездица на Златибору и један од најлуксузнијих у овом делу Европе, чије се отварање очекује у 2018. години.

За више хиљада људи, колико се у суботу 30. децембра нашло на Краљевом тргу на Златибору, певао је Тони Цетински. Прво гостовање Цетинског на Златибору, гости и мештани памтиће дуго времена по сјајној атмосфери, пуно забаве и невероватној позитивној енергији којом је Тони обасјао Златибор. Рођени Истранин лако се прилагодио температури од неколико степени испод нуле и успео да познатим хитовима загреје публику.

Наступ Тонија Цетиснког на Златибору могао би се назвати правим перформансом. Певајући стихове својих најпознатијих песама Тони је силазио са бине у публику која га је током двочаосовног концерта константно пратила гласним певањем. Златибором су одјекивали познати хитови попут: Опет си побједила, Крик, Једном у животу, Човјек од леда, 23. просинац, Од милијун жена, Онај ко те љуби…и многе друге.

Поред својих песама златиборску публику Тони је забављао и песмама својих колега, Парног Ваљка, Дина Дворника, Атомског склоништа, а неизоставне су биле и нумере које је Цетински снимио са колегама Жељком Јоксимовићем и Тошетом Проеским, Заблуда и Лагала нас мала.

Тони Цетински је својим концертом успео да атмосферу пред најлуђу ноћ на Златибору доведе до усијања.

На Краљевом тргу на Златибору Нову годину уз наступ Јелене Томашевић дочекало је око 20 хиљада људи у одлучној атмосфери, а провода до касно у ноћ било је у у попуњеним златиборским кафићима и хотелима.

Програм на Краљевом тргу почео је у 18 часова представом за децу „Овца Рози у возу се вози“ и поделом пакетића. У 20 часова наступила је група Џубокс која је загрејала атмосферу за наступ Јелене Тoмашевић. Популарна певачица извела је своје највеће хитове, а подршку јој је пружао и супруг Иван Босиљчић. После одбројавања последнњих секунди старе године и доласка 2018. уследио је и велики ватромет и наступ трубачког оркестра Марка Глигоријевића.

Весело је било и у златиборским кафићима, ресторанима и хотелима у којима готово да није било слободног места. На златиборском тргу није било хладно као што је углавном случај на овој планини, али је и ове године на тргу било штандова са куваним вином и ракијом.

Први дан Нове 2018. године на Златибору обележио је феноменални спектакл Лексингтона бенда на препуном Краљевом тргу. Више од 20000 људи уживало је у репризи Нове године уз звуке тренутно једног од најпопуларнијих домаћих бендова.

Концерт је почео њиховим великим хитом „Добро да није веће зло“ на велико одушевљење посетилаца , да би потом следили још неки: „Како је, тако је“ „Дођи ове ноћи“, „Потражи ме“, „Босанка“, „Нина“ и многи други…Познати као миљеници женског дела доводили су атмосферу на Краљевом тргу до усијања па су се за сваку нову песму могли чути врисци одушевљења из публике.

Њихов енергичан наступ накратко је прекинут, због роматичног геста једног момка из публике, који се одлучио да запроси своју девојку на бини, а бенд му је иако изненађен, пружио пуну подршку. Након тога се наставило серијом кафанских хитова, а одличну журку коју је Лексингтон правио скоро два сата није омела ни кратка киша.

После одличних наступа Рибље Чорбе, Тонија Цетинског и Јелене Томашевић четвородневни новогодишњи програм који је на Златибору припремљен за све госте и посетиоце планине завршен је веома успешно, а Златибор је још једном показао зашто је омиљена зимска дестинација како великих звезда, тако и публике којој никад није доста добрих концерата.