ЂАНКАРЛО ТОМАЦОЛИ ТИЦИЈАНО: Срби су староседеоци, а не дошљаци на Балкан!

5

Од 21.09.2012. до 23.09.2012. у Сава Центру одржала се научна конференција под називом: „Ка изворишту културе и науке“. Овај научни скуп организовали су Удружење за очување и неговање винчанске културе Винчански неолит, Удружење Милутин Миланковић, Друштвена организација за заштиту азбуке Ћирилица, Регионална друштвена организација Обједињење Срба Москва, Сербское земљачество Москва и КолоВенија, Београд.

На овој научној конференцији обелодањена су за званичну „историју“ „забрањена“ открића о пореклу Словена, конкретније нас Срба на овим просторима, где се и зачела цивилизација, тако да Срби нису дошљаци на Балкан како тврди званична „историја“, већ смо на њему живели и битисали од вајкада! На овој валидној научној конференцији поред многих гостију и предавача предавања су имали и светски признати научници попут италијанског историчара Ђанкарла Томацони Тицијана и Руса Анатолија Кљосова, ДНК Генеолога. Само су наши „научни“ радници овај научни скуп одмах у старту прогласили „ненаучним“.

Мећународна научна конференција Ка изворишту културе и науке

Познато је да су наши званични „историчари“ и припадници САНУ, до сада омаловажавали обновитеље наше Србске историјске школе којој је циљ да раскринка лажну и наметнуту историјску слику о нама Србима, да би обелоданили ону истинску, на бази валидних историјских докумената и списа. Не само да су их омаловажавали, већ су их исмејавали и правили чудацима, лудацима, историјским „романтичарима“, све те борце за историјску истину о Србима као што су историчари и палеолингвисти: историчар Јован И. Деретић, палеолингвиста Слободан Филиповић, палеолингвиста и историчар Радован Дамјановић, затим Божидар Митровић, Слободан Јарчевић и остали. Ови наши борци за обнављање историјске истине и свести о нама Србима уредно су позивали наше званичне историчаре на организованим научним скуповима да присуствују и да, ако имају аргумент против, да га кажу, да се сучеле супротна мишљења и сагледају нова открића. Међутим, они су све то игнорисали и исмејавали, а у ствари избегавали.

Ево сада када је организован и овај међународни научни скуп са историјском теметиком, на коме су присуствовали страни научници, руски научник Анатолиј Кљосов и италијански историчат Ђанкарло Томацоли Тицијано, они и тај скуп проглашавају „ненаучним“, а самим тим и ове признате стране научне раднике, што је велика дрскост и некултура! Све је то одраз немоћи, ароганције, неспремности на дијалог. Да научни радници неких других народа имају попут нас Срба овакву хиљадугодишњу историју у континуитету, они би се поносили тиме и писали о томе, стварали научна дела и студије. Међутим, код нас Срба то није тако, све је супротно. Наши званични „историчари“ и даље се држе лажне и наметнуте историјске слике о свом сопственом народу, наметнуте берлинским конгресом још у 19-ом веку, што је јединствена појава у свету, и тиме показују да су антисрбски настројени и да су највећа прекрека обнове историјске србске свести и истине!

Али ево шта каже и тврди Ђанкарло Томацоли Тицијано, италијански историчар:

Ђанкарло Томацоли Тицијано

Ђанкарло Томацоли Тицијано: Срби су староседеоци, а не дошљаци на Балкан

Све је више доказа да је у Европи управо, на Балкану настала цивилизација – изјавио је у Винчи за Правду Ђанкарло Томацоли Тицијано, учесник научног скупа који су организовали Удружење за очување и неговање винчанске културе Винчански неолит, Удружење Милутин Миланковић, Друштвена организација за заштиту азбуке Ћирилица, Регионална друштвена организација Обједињење Срба Москва, Сербское земљачество Москва и КолоВенија, Београд.

Ова научна конференција дала је, како је истакнуто, „персоналне доказе о томе како је уништаван траг непрекидности словенске дуготрајности на овим просторима“, да би се Срби који хиљадама година живе на простору Балкана приказали као народ који је Албанце, односно Илире у 6. веку потиснуо у планине. Српска цивилизација која се, како је рекао Томацоли, приписује грчкој и римској култури јесте заправо староседелачка. Овај италијански историчар дешифровао је линеарно А и Б писмо са Крита – помоћу старословенских језика и тиме доказаo да је критска култура словенска, а не грчка.

Председник Организационог одбора конференције Божидар Митровић наглашава да је одговорност за фалсификовање српске историје и на српским медијима.

Ритон, Беловода Винча

– Штампа и телевизија су били један од историјски најмоћнијих инструмената брисања српске и словенске историје, некад моћнији од инквизиције и читавих армија у рату појмовима, где је и придев српски/словенски био непожељан и забрањен, не само у време нациста, већ чак и у наше време (када и Народна библиотека Србије није хтела да откупљује књиге које су имале тај сунаслов) – рекао је Митровић и додао:

– Ми нисмо позвани ни намерени да држимо моралне придике, да осуђујемо или рехабилитујемо, већ само покушавамо да забележимо и констатујемо како је брисана и уништавана историја највећег етноса у Европи, јер се највећа крађа у историји човечанства (а то је крађа историје Словена до VI века) не може обележити само у форми научне конференције. У светом окружењу преантичких артефаката Лепенског вира и Винче, средњовековних фресака са огромног православног пространства и азбуке различитих епоха, која се, ево и пред нашим очима, прогања и уништава на улицама престонице српског, православног, слободно можемо рећи азбучног народа.

У оквиру конференције одржан је округли сто „о прогону уметника и научника који су сликали, говорили и писали о древној словенској историји“.

Кустос Музеја примењене уметности Душан Миловановић изразио је песимизам у погледу утицаја конференција на јавно мњење у Србији, с обзиром на то да су српски медији обавештавани из САНУ и са Филолошког какултета да није реч о озбиљној конференцији.

– Обавестили су нас да су добили позиве и да им је речено да није реч о научној конференцији. Ми морамо организовати петицију, то је наш инструмент, то је наше оружје – рекао је Миловановић. Протест због омаловажавања конференције изразио је Кљосов са Универзитета Сан Дијего у Калифорнији, који је 12 година предавао на Харварду и који јер својим истраживањем ипсолун хромозома дао свој допринос тези да су Срби староседеоци на Балкану.

Део скупа била је и изложба Непрекидност уметности Лепенског вира и Винче са мноштвом материјалних доказа о присуству “СлоВена” на овом простору од Лепенског вира и Винче.

 • perungromovnik

  епоха лисице у трајању од хиљаду година је завршена(хиљаду година), то је била епоха лажне религије, преврата, убистава, превара, лажи итд., и наступила је епоха ВУКА, епоха када ће све што је скривено постати ЈАВНО и све лажи ће бити РАСКРИНКАНЕ! и све лажне религије ће пропасти ОСИМ ПРАВОСЛАВНЕ! Обелоданиће се да је од Вел(е)са па до Курилских острва било моћно Царство РАС и све ће доћи на своје место! СЛАВА БОГУ!

 • Novica

  Још када Швабе схвате и признају да су пореклом Срби, Хрвати ће начисто пући. Потребно је само да се потпуно отворе архиви Ватикана, Беча, Цариграда, Париза…

  • Лесандар Матједонски

   У Ватикану су све тајне. Све што нам се сервира су лажи. Цела историја, политичка и географска, је лаж. Измишљено је много ”истроричних” краљева или вође који уопште нису постојали, највише због тога што су морали да попуне 1000 година требало је ставити између 475 и 1476. године. У години 475 у римски императори су одлучили да испред броја године ставе Ј или I, од Ј у знак части императора Јулиуса Цесара, на латиснком I од ”Iulius Caesare”. Тако се и код нас Православаца преко Византије користио Јулијански календар и задња година Јулијанског календара била је 582. година. Тада смо прешли на грегогоријански АЛИ обичај да се испред броја године ставиу Ј или I, остао је. Тако се 582 година пише: Ј582 или I582. И све до данас пишемо Ј или I испред броја године, у међувремену народ је заборавио шта представља то слово Ј или I и читали су 1735 уместо I735. По србском календару сад је 7527 година а по Јулијанском, сад је 1018 година а не 2018!!!! Када се тачно започела грешка, да ли око 476 или касније, ту постоје разне теорије, али имаш разна извора па погледајте сами, на пример кљиге Руса Анатолија Фоменка https://www.youtube.com/watch?v=TbQMplPvA7k&t=426s https://en.wikipedia.org/wiki/New_Chronology_%28Fomenko%29 https://www.amazon.com/Anatoly-Fomenko/e/B0032J096G Поздрав

 • Стефан Првовенчани

  Нормално тебра. Први смо дали свету писмо, металургију, пољопривреду, градитељство, точак… Дали смо вама Римљанима (Италијанима) цивилизацију (Етрурци – Рашани – друго име за Србе у средњем вијеку од страних аутора), Минојци су Серби (нису никакви Грци). Антички македонци исто нису никакви Грци https://scontent.fbeg5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/23905259_890698977770964_2570498915830380730_n.png?oh=c0b70f938c0db3d656c83a229da02a5e&oe=5AC1C663 Италијански аутор Цесаре Канту их убраја у Илире и Трачане, а Илири и Трачани су Серби. Измислили смо први новац (Лиђани) Лиђани имају исто крвно сродство са Етрурцима, значи Срби, итд…

 • Михаило

  Одавно је јасно да службени историчари нису ни “и“ од историчара, они су само тзв. “апартчици – синекурци“