ПЕРНАР ШОКИРАО: Учланио сам се у ХДЗ да бих крао, католичанство је религија лопова

23

Саборски посланик из покрета "Живи зид", Иван Пернар, на Фејсбуку је поделио објаву у којој је говорио о католичанству, али је између осталог, појаснио и зашто се учланио у ХДЗ.

Преносимо вам део његове објаве:

„Већина људи која у медијима говори против католичке цркве чини то зато јер су одбацили веру у духовни свет. Међутим, постоји цео низ људи који су то учинили иако су остали верници. Ја сам један од њих и ово је моја прича.

Фото: Фејсбук

Цео живот сам мислио да је коначни смисао живота у овом свету – материјализам, похлепа и новац. То су биле ствари које су ме занимале, то је био и разлог зашто сам се учланио у ХДЗ (да би покрао друге и да би мени било добро). Међутим, у срцу ми је цело време била празнина.

Али, морам вас вратити на почетак, 1995. година, рат је, сплетом околности с 10 година завршавам у стану у Сплиту и боравим пар дана с неким људима, човек у том стану је добар према мени и ја га питам шта ради. Каже да је свештеник, али не у католичкој него некој протестантској цркви. Питао сам га зашто не у католичкој, он ми каже: премали си да би разумео, кад одрастеш схватићеш. То питање ће ми се поново поставити тек 9 година касније.

Колега ме је питао: “Знаш ти да католичка црква не подучава оно што Библија говори?”. Одговорио сам му да не знам ништа о томе.

То је био почетак мог пута ван католичке цркве, али за мене најупечатљивији разговор био је с једним католичким свештеником. На питање треба ли живети по 10 Божјих заповести из Библије или из катехизма, рекао је да су исте, на то сам му рекао да нису исте и да говоре неке друге ствари. На то је рекао: „Треба живети по онима из катехизма'“.

„Углавном, да вам не дужим, пуно тога од чистилишта и плаћања миса за мртве, до забране женидбе свештеницима – једноставно не постоји у Библији, то је међу осталим објаснио и Мартин Лутер у својих 95 теза.

Питао сам се одакле право Папи да заједно са свештеницима мења наук који нам је оставио Исус и дошао до закључка да једноставно не желим више бити део те религије. Из тог разлога немам страх од католичке цркве и њених свештеника, међутим, онај део везан за моје обраћење, а који је битан за вас је следећи.

Читајући Библију схватио сам да није могуће красти и бити непоштен, а живети у вечности с Исусом. То је био кључан разлог зашто сам изашао из ХДЗ-а и одбацио тај ментални склоп.

Оно што ме највише изненађује је то што моје бивше колеге из ХДЗ-а и дан-данас размишљају као ја, некад верујући, да ће се спасити и бити с Исусом у вечности иако су на земљи газили све његове принципе и заповести.

Католичка црква је идеална религија за њих јер их уверава да је то могуће. Можеш бити лопов и бити спасен. И не само да их уверавају у то, већ и друге људе позивају да гласују за њих“, поручио је Пернар на свом профилу.

  • Simerijanac

    Папинство је религија лопова, педофила и злочинаца.
    Код папинаца глава цркве није безгрјешни Христос, но изузетно гријешни папа.
    Код папинаца постоји институција индулгенције, односно њихов поп ти „опрости“ најтеже гријехе ако му добро платиш.
    Папинска црква је овоземаљска институција и глобално напрофитабилнија корпорација.