Прочитај ми чланак

ДА РУСИЈА ПОСТАНЕ СРБИЈИ оно што је Америка Израелу

0

Нас искрени пријатељ је Русија која се кроз историју, али и сада доказала да је пријатељ Србије, једина која је узела у заштиту Србију као сто је Америка штитила Израел.

Постоји велика сличност између Срба и Јевреја. Обе државе имају за свој темељ крв и кости својих предака. Нарочито у Другом светском рату где су и једни и други убијани на најзверскије начине. Очигледно да се жртве не вреднују исто, јер неколико деценија касније српски народ се поново нашао у збегу и крвнички је убијан, отето му је срце Косово и Метохија, рушене су цркве, зграде, мостови, списак нема краја.

Америка је 40-их година 20. века помогла Израелу да направи своју државу, а данас њихов однос је такав да једни друге називају браћом. И Срби имају великог брата, а то је Русија. Она се данас бори да врати српском народу достојанство и најбитније да нам помогне изградимо савремену државу која ће бити јака и коју ће у будућности тешко ко моћи више да нападне и разара.

Однос који имају Америка и Израел је не само економски, већ и културни, религијски, дипломатски а на првом месту војни и Америка је та која пружа сву војну помоћ Израелу у борби за свој опстанак. Русија то исто мора да пружи Србији јер однос наша два народа је прожет вишевековним братским односом. Када је било најтеже, Руси су нам помагали. Немојмо заборавити Први светски рат, када је царска Русија буквално запретила западу да се Србија мора заштитити иако она сама није имала снаге, али ушла је у битку да би спасила свог малог брата. Поред историјских и културних веза, најјача је духовна, православна.

Александар Ђурђев, председник Српске лиге

Српски народ изражава најдубље поштовање и захвалност Израелу зато што је све ове године принципијелан и истрајан у непризнавању проглашења независности лажне државе Косово. И сам израелски премијер Нетанијаху недавно, истичући да пријатељство јеврејског и српског народа „сеже хиљаде година уназад, још из доба старог Рима“, обећао да „Израел никада неће заборавити улогу Србије у борби против нацизма, због чега је српски народ заувек у срцима Јевреја“.

Верујем да ће српска дипломатија врло брзо признати Јерусалим као престоницу Израела. Апелујем да се искористи јединствена прилика да се с пуним правом на једном гласању у Уједињеним нацијама нађемо на истој страни са представницима САД, односно америчким председником Доналдом Трампом који је начинио позитиван искорак у међународној политици, признавањем Јерусалима као главног града Израела – а ако има мудрости, српска дипломатија мора уз помоћ израелске дипломатије да обезбеди подршку од Доналда Трампа за наш српски интерес зато што је наш свенационални усклик „Косово је Србија“ синоним за јеврејско „Јерусалим је Израел“. Јевреји су у прошлости учили од Срба, данас ми морамо да учимо од Јевреја.

Данас више него икада потребно је да се продубљује братски однос, јер од велике је важности ради спасења српског народа да руско присуство у Србији буде свеприсуство. Да Русија постане Србији оно што је Америка Израелу.