„ДНО ДНА“: Ђорђе Балашевић објавио НОВУ ПЕСМУ, а о тексту расправљаће се данима

189

"Напиши брате нешто и о овима. Знао си фору да се стих очеличи. Напиши нешто макар ситним словима, не буди јаје, то на тебе не личи"

Након што је пре неколико дана објавио дивну баладу „Мати“, новосадски уметник Ђорђе Балашевић објавио је данас још једну песму. „Дно дна“ подсећа на старе, друштвено-ангажоване хитове, а верујемо да ће се о тексту песме расправљати данима!

„Смрада са фарме пустимо у парламент, онда се крстимо кад нешто извали…“ каже се у једном моменту у песми на друштвеним мрежама већ проглашеној за химну данашње Србије.

 

 • Лесандар Матједонски

  Ђоле Балашевић, звани ”Ђубре” или ”Балавић” је препотентан и лош певач, злонамерни комуниста и Србомрзац до коске. Кад би га рецимо питали кога више цени , да ли Ајнштајна и Теслу, рекао би првог само што је Тесла Србин!!! Кад би га питали да ли Дарвинова теорија да нас је родила нека урангутанка или да има Бога, изабрао би Дарвина само што је био Енглез. Енглези си Србомрзци и то је Балавићу најбитније, они су увек у праву. Кад би га питали да ли Дража Михаиловић или Јосеф Броз Тито, изабрао би Тита само зато што то је Дража био Србин. Кад би га питали да ли ”Медено коло” Љубише Павковића или ”Симпатија за ђавола” Мика Џегера, изабрао би Џегерову песму и рекао би да ”народњак” Павковић је само ”обичан” србски хармоникаш а Џегер је белосветски рокер и само због тога, песма о ђаволу је супер!!! Кад би га питали кога више цени, Маделејн Олбрајтову или Ратка Младића, Балавић би наравно рекао ”Знате шта? Криви смо ми”. Шта од таквог човека очекивати? Пева као мокра мачка али штета што користи то што зна да пише, да ђавола представи као свеца и обрнуто.

 • Милутин Јевић

  Када је у Суботици држао концерт 90% људи на концерту су били католици и комуњаре, када је долазио Бора Дрљача 99% људи на концерту су били Срби док су се католици бунили због тога.Ето укратко о томе ко воли Балашевића

 • Бели Орао

  Све у свему, фероња. Јад чујем гитару имам осећај да је Чорба.

  • Негрутин

   А и тај се показао.
   Пљувао по коњушарима а сада их љуби у дупе.
   Паде кинта на аверс.

  • Бели Орао

   Ајд објасни Џерониму. Кад је схватио да се мало за..бо ћути као миш Џери. Џеронимо је био поносан борац. Ипак је дозволио да га ухвате на превару. Овак наш к`0 Врана.

 • урбана герила

  Свенје то савршена симбиоза. Паанонски говнар, Шешељуга кога опева и остала булумента из истог кола. Једни служе као карикатура да се исмеје национална идеја, а други изроди да је исмевају… и сви из исте нације- комуњаре!

 • perungromovnik

  као човек – пукао скроз!
  као уметник – добар текст за 10!
  за текст има подршку, а за остало САМО ако се исправи и пљуне чанку и курватима у лице! мада… он је певач а певач увек пева да би зарадио за хлеба, нема он ни вере ни нације и пева свима који му плате и за шта му плате, одабрао је то као животно занимање и иде од двора до двора, „трбухом за крухом“… ја нисам меродаван и нећу судити, има ко је Судија и који ће свима нама по делима нашим да ребне казну…не треба да се оптерећујемо његовим греховима, нека он сам свој крст носи како зна и уме а ми треба да чинимо све како би смо макар мало додирнули небеса као што су наши славни преци прије нас учинили…

  • Дуња

   Једини проблем је што дебели нема меру колико му треба за „леба“…никад доста :))…алавост …

  • perungromovnik

   слажем се али зато је ту ОНАЈ Горе сестро…