Прочитај ми чланак

СРБИЈА СПРЕМНА ЗА МУНДИЈАЛ Позната је база „орлова“ током шампионата у Русији

0

Фудбалски савез Србије изабрао је базу у којој ће наш најбољи национални тим да борави током Светског првенства у Русији (14.јун – 15.јул). Репрезентативци ће бити у Светлогорску, месту у близини Калињиграда.

Светлогорск се налази на 30 минута од аеродрома „Храброво“ у Калињинграду, као и на око 25 минута од центра Калињинграда, односно стадиона „ Калињинград Арена“, где ће Србија (22. јуна) играти други меч у оквиру Групе Е против Швајцарске. Први сусрет на СП у Русији „орлови“ играју 17. јуна у Самари против Костарике, а последњи дуел у групи је на програму 27. јуна у Москви, када нас очекује сусрет са Бразилом.

– Место је мирно, веома лепо, омогућава нам пријатан боравак за припрему. Уверени смо да ће играћи имати одличне услове за рад и одмор, односно да ће бити задовољни условима боравка у Русији – истиче Горан Буњевчевић, спортски директор ФСС.

Светлогорск је град препун зеленила, миран, познат као драгуљ балтичког мора и веома атрактивна дестинација за руске и западноевропске туристе. Ради се о месту различитих обичаја, архитектуре, европске и руске културе које заједно живе у хармонији. Град је већим делом смештен у боровој шуми, силази на балтичко море.

Хотел у коме ће бити смештена репрезентација Србије лоциран је на узвишењу, на 400 метара од обале мора, а окружен је лепом природом, парком и боровом шумом. Главна хотелска зграда је дизајнирана у стилу замка из Пруске ере.

– На два минута од хотела налази се терен на коме ће репрезентација тренирати, налази се у одличном стању. Избором места, хотела и терена мислим да је Савез омогућио играчима заиста сјајне услове током учешћа и боравка на највећем планетарном такмичењу – додао је Горан Буњевчевић.

Нашој експедицији ће чартером бити потребно око два и по сата до Самаре, где играмо први меч, док је до Москве потребно сат и 45 минута.