Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ ЈАНКОВИЋА и ПСГ-а и Народна странка наредних дана са Ђиласом?

0

Народна странка је саопштила синоћ да ће у наредним данима, ради постизања договора о заједничкој платформи опозиције на београдским изборима и о заједничком кандидату за градоначелника, разговарати са релевантним опозиционим актерима, укључујући и Драгана Ђиласа.

Како се наводи у саопштењу, Председништво НС је одржало синоћ седницу посвећену предстојећим изборима у Београду и на њој формирало тим за те разговоре.

„Народна странка се залаже за јединствени наступ аутентичне опозиције на београдским изборима, и у том смислу ће уложити максималан напор да се дође до заједничке програмске платформе и заједничког кандидата за градоначелника“, пише у саопштењу.

Јанковић после састанка: Ђилас на челу листе за Београд

Председник Покрета слободних градјана Саша Јанковић саопштио је синоћ, после састанка са Драганом Ђиласом, да су органи Покрета донели одлуку да се за београдске изборе формира заједничка листа што већег броја партнера, на чијем челу ће бити Ђилас.

Како је саопштено из ПСГ, политички органи и оснивачи Покрета, одржали су јуче заједнички састанак са Ђиласом у циљу утврђивање платформе за заједнички наступ на предстојећим изборима у Београду.

„Јанковић је оценио да је Ђилас најбољи кандидат у овом тренутку и верује да ће победити на предстојећим изборима“, пише у саопштењу.

Наводи се и да се у току трочасовног конструктивног дијалога дискутовало о стратегијама наступа на предстојећим градским изборима, као и о заједничком раду на формулисању и презентовању програма за Београд.