Прочитај ми чланак

МАРИН ЛЕ ПЕН: Надам се да ће Путин победити на председничким изборима 2018. године

0

Лидерка Националног фронта Марин ле Пен изјавила је да се нада да ће руски председник Владимир Путин победити на председчким изборима 2018. године.

ТАСС преноси да је Ле Пенова то казала у Прагу на конференцији европских антиимигрантских странака и покрета.

„Као Национални фронт, свакако да желимо да Владимир Путин победи пошто верујемо да би Француска и Русија требало да побољшају односе. Русија је велика земља и нема апсолутно никакве основе да буде искључена из глобалних дешавања. Апсолутно нема никакве основе за непријатељско понашање према Русији, као што Европска унија чини последњих година“, рекла је она.

Подсећамо, Марин ле Пен изгубила је ове године у другом кругу председничких избора у Француској од Емануела Макрона.

Лидери странака екстремне деснице из Француске, Холандије и других земаља састали су се у Прагу како би разговарали о идејама за европску будућност и интерконтиненталној сарадњи удаљеној од Европске уније.

Како преноси АП, Ле Пенова је на конференцији изјавила да је ЕУ „катастрофална организација“ која „убија Европу“.

Оснивач холандске антиисламске Партије за слободу Герт Вилдерс је поручио да би Европа требало да прати пример председника САД Доналда Трампа и наметне забрану путовања како би спречила имиграције.

Странке са антиисламским платформама освајају гласове на анкетама у Европи иако су и Вилдерс и Ле Пен ове године доживели неуспехе у тркама за највише политичке позиције у својим земљама, наводи америчка агенција.