Прочитај ми чланак

НИЈЕ СВЕЈЕДНО: Вучић накратко прекинуо говор због „гладни смо“

0

Председник Србије Александар Вучић накратко је прекинуо говор на отварању новог Клиничког центра у Нишу због повика из публике.

Како јавља агенција Бета, повици због којих је председник Србије Александар Вучић накратко прекинуо говор гласили су „гладни смо“, „претворио си нас у робље“, „народ носи пелене у фабрикама“, а узвикивао их је председник нишког Центра за људска права и демографију „Цламп“ Драган Крстић.

Крстића је због сличних повика на предизборној конвенцији напредњака у Нишу, у марту ове године, обезбеђење извело из хале „Чаир“, а данас је, како се наводи, прошао са упозорењем да не виче и да се смири.

На повике који су допирали са платоа испред Клиничког центра, Вучић је рекао да му није први пут да слуша од „власника мењачнице и кафића како тешко живи“ и навео да се људи који стварно тешко живе, не понашају бахато, већ поштују државу.

„То су примитивни изборни трикови које сам 500 пута слушао“, рекао је Вучић и додао да је тежак живот последица активности оних власти које су уништиле фабрике, спровеле пљачкашку приватизацију и које нису успеле да изграде ни дом здравља, а камо ли Клинички центар.

Отварању нишког Клиничког центра присуствовали су и председница Владе Србије Ана Брнабић, министри у влади, председник Републике Српске Милорад Додик.