Прочитај ми чланак

НЕ УКЉУЧУЈТЕ ОВАЈ УРЕЂАЈ У ПРОДУЖНИ КАБЛ! Можете да изазовете праву катастрофу…

0

Можете направити пожар ако овај уређај "убодете" у продужни кабл, посебно у току зимског периода.

Оно на шта нас сви упозоравају ових дана јесте правилно руковање са грејним телима, јер је велики проценат пожара који управо избијају због лоше употребе ових кучних апарата.

Грејалице су други по реду узрок пожара што нас многе оставља без коментара с обзиром да се велики број нас греје уз помоћ њих. Када се грејалице неправилно користе лако могу да постану најгора ноћна мора ватрогасаца. Стручњаци напомињу да када су грејалице узрок пожара најчешће је дошло до тога због употребе продужног кабла у који се она укључује. Није сваки продужни кабал способан да подржи различиту волтажу апарата који се у њега укључују углавном истовремено.

Уколико оставите без надзора продужни кабал и грејалицу, онда може да се деси и нека катастрофа. Пре него што укључите вашу грејалицу следећи пут имајте на уму ово:

1. Никада не остављајте грејалицу укључену без надзора.

2. Немојте да спавате док вам грејалица ради.

3. Држите грејалицу око 1 метар удаљену од намештаја, ћебади, одеће и завеса најмање један метар.

Уместо да прибегавате опасним начинима загревања куће, посветите мало пажње спречавању изласка температуре из вашег дома. Набавите траке за прозоре и врата или неке штитинике које ћете држати топлоту унутра и спречиће дување испод врата. Користите и фолију за паковање са мехурићима коју ћете ставити на ваше прозоре.