Прочитај ми чланак

ВУЛИН: Службе свакодневно региструју претње Вучићу

0

Министар одбране Александар Вулин изјавио је да безбедносне службе сваки дан региструју претње председнику Србије Александру Вучићу.

„Сваки дан наше безбедносне службе региструју такве претње председнику. То се више и не крије. Имате носиоце политичког живота у Србији који то сматрају потпуно нормално“, рекао је Вулин за ТВ Пинк поводом претећег писма које је упућено председнику Србије.

Вулин је рекао да је занимљиво да је Вучић био ван земље када му је упућено претеће писмо.

„Сваки пут када он буде ван земље, када оде негде, гле чуда, деси се да неки туристи ето промаше Музеј 25. мај и дођу на стадион. Те ствари су ретко случајне“, рекао је Вулин.

Он је додао да су претње Вучићу свакодневне као и да се у Србији успоставила култура мржње која је „дозвољена када мрзите Вучића, његову породицу и људе који су му блиски“, али да грађани могу да буду мирни.

„Ми ћемо заштити наш начин живота, уставни поредак и безбедност сваког грађанина“, казао је Вулин.

Председнику Србије Александру Вучићу упућено је претеће писмо које је послато из Хановера у Немачкој, пренела је београдска штампа.

Како је за лист Блиц речено у генералном секретаријату председника, писмо које је упућено на Вучићево стигло је у петак, а у потпису стоји „Павелићеви књижари, усташки герилци“.

Према наводима листа, писмо је написано на лошем хрватском језику и пуно је словних и правописних грешака.

Поповић: Не сме се олако прећи преко претњи било коме

Председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић позвао је данас све службе безбедности да најозбиљније и што пре истраже претњу упућену председнику Србије Александру Вучићу, „која је стигла од стране усташких организација“.

„Ни преко једне претње која се упућује највишим органима не сме се прећи олако и ова претња мора бити на најозбиљнији начин третирана, посебно у Србији, која има трагично искуство убиства премијера“, указао је у саопштењу Поповић.

Он сматра да „постоје многи у јавном животу Србије који овакве опасне појаве игноришу и омаловажавају из својих политикантских разлога“.

Према оцени Поповића, „очигледно је да одговорна национална и државна политика Србије, која води рачуна о интерсима Срба у региону, али и слободно и отворено истиче и заступа своје државне интересе, све више смета многима“.

„Зато је важно да се кроз деловање државних органа, у оваквим случајевима претњи председнику Републике, кроз њихово расветљавање и отклањање, покаже пуна снага и одлучност државе да од ове своје политике неће одступити и да ће заштити сваког функционера који ту политику заступа и спроводи“, закључио је Поповић.