Прочитај ми чланак

ВУЧИЋУ СТИГЛО ПРЕТЕЋЕ ПИСМО са потписом „Павелићеви крижари, усташки герилци“

0

Председнику Србије Александру Вучићу јуче је стигло претеће писмо потписано са "Павелићеви крижари, усташки герилци" и послато из Хановера, у Немачкој.

Како је за „Блиц“ речено у Председништву, писмо које је упућено на Вучићево име стигло је јуче на Андрићев венац у тренутку док се председник Србије налази у посети Куби.

Фото: РАС Србија – Писмо послато из Хановера стигло на Андрићев венац

Писмо је написано на лошем хрватском језику, као да га је састављао неко ко не користи редовно хрватски језик. Делује као да је одштампано на штампачу, нема дијакритичке знаке (квачице) и пуно је словних и правописних грешака.

„Александре Вучићу, усташке удруге дијаспоре поручују: За дом спремни! Спрема се нова Олуја и Бљесак. Наш усташки поглавник и водја био је и остао Анте, а презиме му добро знате Павелић Анте. Борац за католичанство против православља. Павелићеви крижари усташки герилци свим четницима поручују: за вас четнике имамо три милијарде метака. Убит ћемо трећину свих Срба, а другу трећину депортирати ћемо у логоре и последњу трећину натјерати ћемо у католичанство оно што сте некад били. Српске жене ћемо силовати да радјају усташке крижаре и герилце“, пише у писму.

Уз писмо је стигла и фотографија на којој су Адолф Хитлер, Анте Павелић и Херман Геринг. Вучић се сутра враћа из посете Куби где је боравио на позив кубанског председника Раула Кастра.