Прочитај ми чланак

ХРВАТСКЕ ХУЛИГАНЕ ЧЕКА ПАКАО: Жилетима ћемо ти нацртати Београдског победника!

0

Како преносе хрватски медији, хрватски хулиган са 156. вечитог дербија који је препознатљив по тетоважи коју има на руци (вуковарски торањ) у страху је због претњи робијаша из Централног затвора.

Међу затвореницима у Централном затвору су и најокорелији криминалци различитих профила и само је питање времена кад ће се срести са Сплићанима који су изазвали нереде на јужној трибини у 156. вечитом дербију.

Како преносе хрватски медији, неколико хрватских хулигана којима је одређен притвор од 30 дана, у ЦЗ-у су добили прве претње.

Опомена је упућена једном од шесторице Сплићана који има тетоважу вуковарског водоторња:

„Рођаче, од вуковарског торња ћемо ти жилетима направити Београдског победника „, гласи претња која је стигла од злогласних робијаша у ЦЗ-у.

За Хрвате је овај торањ један од најпрепознатљивијих симбола такозваног „домовинског рата“ и предтавља симбол страдања и отпора тог града.

Иако су Хрвате из безбедносних разлога сигурно сместили у најбезбеднији део ЦЗ-а, немогуће је спречити остале затворенике да бар кажу шта мисле о њима.

Такође, њих шесторица ће сигурно, пре или касније, доћи у контакт са осталим затвореницима, због чега ће на снази бити посебне мере обезбеђења.

СПЛИЋАНИ У ЗЛОГЛАСНОМ ЗАТВОРУ

Хрватски медији пишу да ће они бити у „злогласном Окружном затвору, популарно званом Централни затвор или ЦЗ“.

– Реч је о затвору у Београду полуотвореног типа отвореном 1953, а у просеку се у њему стално налази око 700 притворених и 50 осуђених. Према сведочењима оних који су прошли кроз ЦЗ, боравак тамо није нимало лагодан – брује Хрвати и додају:

– Када дођеш у собу, одмах вођи собе дајеш папире на увид. То су папири које добијеш при улазу у затвор, а на којима пише разлог због којег си ту. И ту је јако важно шта си изјавио полицији јер ако си признао злочин, не пише ти се добро. Мораш држати језик за зубима, не смеш веровати никоме и мораш имати пуно среће“, кажу добро обавештене комшије.

ТОРЦИДА

Шесторици сплитских одметника, плаћеника, који су учествовали у хаосу на стадиону Партизана, не враћа се у Далмацију!

Они су уплашени за сопствену безбедност после фрке која се дигла због њиховог учешћа у окршају две групе хулигана на јужној трибини током вечитог фудбалског дебија.

Од Срба су већ добили батине и понижење, скинути су голи како би пред 30.000 људи били исмејани, а према расположењу које влада међу припадницима сплитске “торциде”, тек их чека пакао у њиховом граду.

Милитантни део навијача Хајдука не може да опрости својим суграђанима што су усред Београда доживели понижење, које сад и светски медији генерално везују за Сплит и Хрватску.

Они сматрају да је овим глупим потезом на њихов град бачена невиђена љага. Према информацијама са навијачких форума, торцидаши чекају прву прилику да додатно пропусте кроз шаке Ивана Мишковића, Јакова Подруга, Анту Фирића, Роналда Мишковића и Дамира Товарића.

“Чека вас ломача”, само је једна од претећих порука…

Виђенији припадници те навијачке групе из Далмације, паралелно са српском и хрватском полицијом, спроводе интерну истрагу како би сазнали шта је био мотив овог вандалског чина. Они сматрају да без директног одобрења “торциде” нису ни смели да се упуштају у обрачун на једној навијачкој трибини, поготове не у Србији.

Иначе, нико од ухапшених сплитских хулигана нема “навијачки стаж”, али зато сви имају подебеле полицијске досијее.

Цела ова сплитска група доводи се у везу са трговином дрогом. Како сазнајемо, они су у партнерским односима са криминалним организацијама у Србији.