Прочитај ми чланак

ДАЧИЋ, ПАЛМА И ШЕШЕЉ заједно на локалне изборе

0

Можда се понекад нисмо слагали, али једно је сигурно никада нисмо били издајници, рекао је Дачић

На локалним изборима у општини Мионица, 24. децембра, на заједничкој листи наступиће СПС, СРС и ЈС, а лидери тих странака, Ивица Дачић, Драган Марковић Палма и Војислав Шешељ одржали су данас предизборни скуп ове коалиције.

– Можда се понекад нисмо слагали, али једно је сигурно – никада нисмо били издајници – рекао је Дачић истичући шта је повезало две странке власти и једне опозиционе за заједнички наступ на локалним изборима.

Дачић је рекао да су ти избори и важни из угла потребе јачања „патриотског блока“, јер, како је приметио, све је више оних који би да дестабилизују Србију и регион.

Шешељ се сложио с тим и додао да би била добра и нека шира патриотска коалиција на републичким изборима.

– Наша политика је принципијелна. Јесмо за ЕУ, али не по цену наших државних интереса и територијалног интегритета. Ако неко мисли да се унутрашњи дијалог води у Србији како би се признало независно Косово, онда се грдно вара. Косово никада неће постати члан УН док је наших пријатељских односа са Русијим и Кином – рекао је Дачић.

– Ја сам против Хашког трибунала, против независног Косова и да два мушкарца улазе у брак – рекао је Марковић.

Додао је да је „Шешељ разбио Хаг као звечку“, а да тамо није ни суђено Шешељу, већ Србији и Шешељ је, каже, у Хагу одбранио Србију.

– Дачић је заслужан што Косово није ушло у УНЕСКО и што је српско коло признато у УНЕСКО као наша кулурна нематеријална баштина – рекао је Марковић .

– Слажем се свим сто је Палма рекао. Ја никада нећу дозволити да “досманлије“ дођу на власт и зато би била добра и нека шира патриотска коалиција и на републичком нивоу – рекао је Шешељ и оценио да је Мионица зато „на неки начин експеримент“.

– Ми смо овде да парирамо напредњацима и да после избора уђемо у разговор са СНС-ом са што висе одборника – рекао је Шешељ.

Дачић: Не би ме изненадили парламентарни избори

Председник СПС Ивица Дачић изјавио је данас у Мионици да се не би изненадио да буде и ванредних парламентарних избора.

Дачић је, на конвенцији листе СПС–ЈС–СРС у Мионици, где ће наредне недеље, 24. децембра бити одржани локални избори, позвао грађане да изађу на гласање, гласају за ту листу, како би остварила добар резултат и како би могла да се договори са СНС након избора и да има већи утицај у тој општини.

„А дај боже да тај резултат буде добар и на овим другим изборима који се очекују, а ја се не бих изненадио да буду и парламентарни избори у Србији. Што да не, кад већ идемо на изборе“, додао је Дачић.