Прочитај ми чланак

НОВИ СНИМАК: Хулигани једва стоје, падају… „Дижи га!“

0

Београд -- Хрватски портал “Слободна Далмација“ објавио је нови снимак са стадиона ЈНА након сукоба на југу на којем се види како полиција одводи хулигане.

Снимак је направљен у унутрашњим просторијама стадиона и види се како тешко повређени навијачи једва стоје на ногама.

У једном тренутку двојица падају, а припадници полиције вичу: “Дижи га! Дижи га!“.

Након тога, навијачи су подигли двојицу која су пала, а полиција је почела да их изводи са стадиона.

Убрзо након почетка 156. вечитог дербија између Партизана и Црвене звезде на стадиону ЈНА дошло је до великих сукоба на јужној трибини на којој су Партизанови навијачи. Сукоб је трајао готово 15-ак минута, а након тога на атлетску стазу је избачена група момака са бројним ранама и скинутих до појаса, а међу којима је било и потпуно голих.

Страни држављани ухапшени након сукоба на „вечитом дербију“ на саслушању у Вишем јавном тужилаштву бранили су се ћутањем, каже портпаролка Тужилаштва Татјана Секулић. Тужилаштво тражи притвор.

Због чега је дошло до сукоба и ко је све у њему учествовао и даље није познато.

Званичних информација и даље нема, а једна од теорија јесте да је до инцидента дошло у оквиру „борбе за превласт“ на јужној трибини, где су сукобљене две групе тзв. навијача црно-белих. У прилог тој тези иде и чињеница да се у групи „исцепаних“ хулигана види једна особа са каишем на ком се налази грб навијачке групе Партизана „Јужни фронт“.

Поједини београдски медији наводе и да је хаос на „вечитом дербију“ изазван у режији „страних агената“, позивајући се на „неименоване изворе“ и „доброобавештене изворе“.

Позивајући се на такве изворе, медији су писали и да су страни држављани добили по 10.000 евра да изазову сукоб, као и да је друга страна имала плаћенике међу својим редовима уз помоћ којих су успели да се одбране.

У сукобима навијача или у инцидентима око стадиона животе је до сада изгубило више људи, а међу њима су Аца Радовић, Бојан Мајић, Петар Седлак, Дејан Димитријевић, Брис Татон, Иван Перовић, Александар Јаћимовић…