Прочитај ми чланак

ЈОВАНОВИЋ (ДСС): Потребан је разговор опозиције о изборним условима

0

„Демократска странка Србије позива опозиционе странке и лидере да организују округли сто на ком би се разговарало о изборним условима и медијском третману пред предстојеће београдске изборе. Нећемо да глумимо лидере опозиције, али врло радо ћемо учествовати на тим разговорима и конструктивно им приступити“ рекао је председник Демократске странке Србије Милош Јовановић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да се о изборним условима све мање говори, иако је то фундаментално питање и тема која претходи самим изборима.

„Питање изборних услова је много важније од броја колона са којима ће опозиција изаћи на изборе. Потребно је да се понашамо озбиљно, јер ако то не урадимо онда ће опозиција заслужити судбину дечурлије која кука и плаче као што се догађало након председничких избора. Политизовати дешавања у Републичкој или Градској изборној комисији не би било ни државотворно ни одговорно“, нагласио је Јовановић.

Он је упозорио да је већ почела злоупотреба јавног сервиса од стране градоначелника Синише Малог који сваког уторка гостује у „Београдској хроници“.

„Могу да разумем да људи који имају јавну функцију имају већу медијску заступљеност, али не знам за пример у демократским државама да градоначелник једном недељно гостује на јавном сервису како би промовисао себе и то три месеца пре одржавања избора“, истакао је Јовановић и додао да „у овом тренутку оставља по страни питање како је он још увек градоначелник и да није сносио барем политичку одговорност за дешавања у Савамали“ закључио је председник ДСС-а.

На данашњој конференцији најављено је да ће седница Главног одбора ДСС бити одржана у београдском центру Сава 17. децембра у 12 часова.