Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Ауто-пут Београд-Сарајево није у интересу српског народа

0

Двери категорично заступају став да траса ауто пута Београд-Сарајево, која је јуче усвојена у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, супротна интересима Републике Српске, одлукама Владе Републике Српске као и српског народа уопште, са обе стране реке Дрине.

Ова одлука је усвојена искључиво у циљу политичких интереса Бошњака тј. Сарајева и донесена је за реализацију бошњачког политичког пројекта који иде за тим да се исток Српске потпуно занемари и запостави.

Двери сматрају да је неопходно да се остане на траси Вишеград-Рогатица-Соколац-Пале-Источно Сарајево-Сарајево и да тај став Влада Републике Србије са њеним председником мора подржати и дати сагласност председнику Републике Српске Милораду Додику.

Сама изградња трасе ауто-пута који повезује Брчко, Бијељину и даље према Београду није споран јер је Српска у својим стратешким плановима то већ донела, али је овде више него очигледна намера да се Сарајево инфраструктурно брже и боље повеже са Брчком како би се на известан начин целовитост Републике Српске додатно отежала односно да Федерација неприродно уђе у средишњи део, између Бањалучке крајине и Семберије.

Двери сматрају да ова Декларација мора остати мртво слово на папиру, јер коначну одлуку о траси може једино да донесу органи Републике Српске, у чијој је то иначе и надлежности, како би се реализовао стратешки интерес Српске, а то је да ауто-пут иде преко истока републике Српске преко западне Србије.

Савет за саобраћај, инфраструктуру и грађевинарство
Српског покрета Двери