Прочитај ми чланак

СПС: Тадић крив што смо 2008. подржали Ђиласа, а не Вучића

0

Београд -- СПС изразила је "искрено жаљење" што је 2008. године - због, како се наводи, срамних притисака тадашњег председника Бориса Тадића - донела "погрешну одлуку".

„Погрешна одлука“ је што је СПС за градоначелника Београда подржала Драгана Ђиласа, „а не Александра Вучића, који је тада завредио пажњу и подршку грађанки и грађана Београда“.

Реагујући на најаву бившег председника Демократске странке да ће се кандидовати на предстојећим изборима за градоначелника Београда, СПС је позвала „све девастиране, непостојеће, однарођене и егоцентричне опозиционе првачиће“ да „обавезно подрже“ кандидатуру Ђиласа.

Између осталог, СПС Ђиласа назива „злочинцем који жели да буде повратник у свом злочиначком подухвату како би пуну касу Београда, инвестиције које се реализују, запосленост која је на највишој историјској коти, позитивну енергију код грађана, уништио жељом за новим богаћењем“.

СПС закјучује саопштење констатацијом: „Уверени смо да правда, визија и стратешка сарадња СПС и СНС доноси велику победу на градским изборима, носи собом и велику дозу одговорности да Београд позиционирамо на мапи света које заслужује, али такође и да сецикесе, умишљене лидерчиће и снобовске себичњаке и дефинитивно пошаљемо на сметлиште историје“.

Бивши градоначелник Београда и бивши председник Демократске странке Драган Ђилас најавио је да ће учествовати у трци за градоначелника Београда и да још има времена за договор да буде кандидат за градоначелника једне опозиционе колоне. „Одлучио сам да уђем у трку за градоначелника Београда и да урадим све што могу да се заустави пропадање престонице Србије“, рекао је Ђилас у интервјуу за сутрашњи број магазина НИН.