Прочитај ми чланак

ЂИЛАС ИЗАЗВАО БУРУ, странке се изјасниле у вези његовог повратка у политику

0

Бошко Обрадовић: Двери излазе самостално на изборе

Шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић рекао је да се Двери припремају за самосталан излазак на градске изборе у Београду, са две кључне теме, а то су Београд као породичан град и децентрализација.

“Otvoreni smo za razgovor i sa ostalim kolegama iz opozicije o eventualnoj predizbornoj saradnji”, rekao je on.

Obradović je naveo da će svima, pa i Đilasu, postaviti pitanje, a to je da li su spremni za beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije.

“Da li su spremni da konačno isteramo na čistac Sinišu Malog i Gorana Vesića koji moraju da završe u zatvoru i da li su spremni da se preispitaju sve vlasti koje su do sada bile i u Srbiji i u Beogradu i pozovu na odgovornost sve one koji su opljačkali narod I državu” , pitao je Obradović.

On je rekao da je najveća zamerka Đilasu što je učestvovao u vlasti koja je ojadila Srbiju i nanela mnogo štete našoj ekonomiji i državi.

ДЈБ: Ђилас неприхватљив, сигурно га нећемо подржати

Бивши градоначелник Београда Драган Ђилас је неприхватљив кандидат за нас, наводи председник београдског одбора Доста је било Војин Биљић.

Како каже, ДЈБ Ђиласа “сигурно неће подржати”.

„Наш став је већ дуже време јасан. Нама Ђилас није прихватљив кандидат, то је готово једногласна одлука свих наших страначких органа. Неприхватљив је јер је симбол партократије, партијског запошљавања и злоупотребе јавних ресурса за време власти“, рекао је Биљић.

Биљић је казао да се „против штетних појава и накарадног систем“ не могу борити они који су учествовали у стварању тог стања и да је „мноштво пројеката који су симбол бахатости садашње власти“ из времена Ђиласа. Навео је систем наплате градског превоза „Бус плус“ и однос према медијима.

„Ми сматрамо да само кредибилни људи могу донети било какву промену и да је Ђиласова кандидатура интерес самог СНС“, рекао је Биљић.

Он је казао да је ДЈБ већ почео кампању за београдске изборе, да има људе који нису били у политици, који имају програм и који желе да раде у интересу Београђана.

СПС: Ђилас показао да опозицији недостају људи и идеје

Кандидатура бившег градоначленика Драгана Ђиласа на београдским изборима је показатељ да опозицији недостају идеје, програм и људи, наводе из СПС.

У саопштењу београдског одбора социјалиста се додаје да то није „ништа неочекивано и ништа ново и да је јасно да је реч само о жељи за влашћу и управљањем никад пунијом градском касом“.

„Једино што смо закључили из његове најаве кандидатуре је да поседује велику личну имовину којом наводно гарантује за програм који нико није видео“, навео је СПС.

Народна: Ускоро одлучујемо да ли ћемо подржати Ђиласа

Народна странка ће ускоро одлучити да ли ће подржати бившег градоначелника Драгана Ђиласа на изборима у Београду, наводи Мирослав Алексић.

Како каже, та одлука ће бити донета на страначким органима у наредних седам дана.

„Народна странка ће на својим органима донети одлуку да ли ће подржати неког кандидата и учествовати у некој широј колони или ако не буде договора сами изаћи на београдске изборе“, рекао је потпредседник Народне и посланик у Скупштини Србије.

Он је навео и да та партија заступа тезу да опозиција треба да изађе у што широј колони и да ће наставити да се бори за то, јер је то једини начин да се супростставе на изборима владајућем режиму.

Упитан о начину на који би Ђилас могао учествовати на изборима, Алексић је рекао да Ђилас вероватно очекује подршку странака које би могле стати иза њега.

СНС О НАЈАВЉЕНОЈ КАНДИДАТУРИ ЂИЛАСА: Неће успети у намери да врати Београд, на грађанима је да то не дозволе

Објава Драгана Ђиласа да ће се поново кандидовати за градоначелника Београда била је тема и у скупштинској расправи, па су тако из СНС поручили да Ђилас неће успети да врати Београд у „ружну и мрачну прошлост“.

Заменик шефа посланичке групе СНС Владимир Орлић каже да „тајкун“ Драган Ђилас неће успети у својој намери да врати Београд у време када је „жарио и палио“.

Навео је да је Ђилас опљачкао имовину грађана и спискао је, те да је и своје „матично жуто предузеће довео до просјачког штапа“.

Орлић каже да изгледа да су у међувремену Ђилас и они који га прате, као и њихов заједнички шеф Мирослав Мишковић, остали без пара и да зато намеравају да „ако им се укаже прилика, поново зајашу на грбачу грађана наше престонице“.

„На грађанима Београда је да то ни овај пут не дозволе“, поручио је Орлић и подсетио да је Ђилас оставио Београду дург од 1,2 милијарде евра.

Потом се за реч о амандманима на измене Закона о буџетском систему јавио посланик СНС Александар Марковић који је, између осталог, уз жаљење констатовао да ниједан представник „жутог предузећа“ тада није био присутан у сали, као ни они „што воле филмове“.

У скупштинском холу, потпредседник Народне странке Мирослав Алексић рекао је новинарима да ће та партија наредних дана одлучити да ли ће подржати Ђиласа као кандидата за градоначелника Београда.

„Видимо да је Покрет слободних грађана унапред подржао кандидатуру Ђиласа. Ми ћемо донети одлуку у наредних недељу дана и сходно даљим разговорима са потенцијалним коалициним патрнерима обавестићемо вас о томе“, рекао је Алексић.