Прочитај ми чланак

ДАНАС ЈЕ ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Нека пршти као у Лиги Европе!

0

Фудбалери Партизана и Црвене звезде вечерас (18.00) по 156. пут играју велики дерби. Тренери вечитих ривала Ђукић и Милојевић одбацују калкулације и најављују победу.

Вечити дерби 156. пут, празник српског фудбала, окршај на крају године као круна успешне сезоне Црвене звезде и Партизана.

Фото: crvenazvezdafk.com

Оба српска клуба направила су фантастичан резултат ове јесени у Лиги Европе, где су се домогли шеснаестине финала. Црно-бели су домаћини и тријумф у Хумској би био као мелем на рану, с обзиром на то да у Суперлиги заостају девет бодова за Црвеном звездом.

– Очекује нас велика утакмица! Биће спектакл, празник фудбала. Надам се фер борби, нека победи бољи. Сваки дерби носи доста тензије, јер нико не жели да изгуби. Морамо да идемо на победу, јер смо у бодовном заостатку, док Звезда може да калкулише. Мада мислим да то неће радити, јер је победничка екипа. Немамо права на грешку – рекао је Ђукић.

У Партизану с поносом истичу да више од 20 месеци не знају за пораз од највећег ривала. Последњи пут су изгубили од Црвене звезде у 150. вечитом дербију у фебруару 2016. Потенцирано је и да 22 године није свиран пенал за Партизан у дербијима.

– Први су због својих заслуга. Наше је да радимо, да се боримо и да анулирамо њихово прво место. Пенала неће бити.

Шаљивџија
ЖЕНА ЂУКУ ТУКЛА ОКЛАГИЈОМ!

Тренер Партизана Мирослав Ђукић појавио се на конференцији са десном руком у завоју. Када су га новинари упитали шта му се десило, добили су несвакидашњи одговор.

– Жена ме ударила оклагијом – смејући се рекао је Ђукић.

Без обзира на то што у Партизану мисле да ће Црвена звезда калкулисати у дербију, тренер лидера Суперлиге Владан Милојевић одбацује такву могућност.

– Не бавим се Партизаном, односно да ли су под притиском или не. Нека нико није убеђен да смо ми растерећени. Без обзира на бодовну разлику. Играћемо као да је егал, као да тек почиње првенство. Ако будемо правили калкулације, онда то неће изаћи на добро. Нећу да размишљам о томе. Моји играчи знају како гледам на такве ствари. Што се тиче тактике, не знам да ли ће неко моћи некога да изненади јер се добро познајемо – рекао је Владан Милојевић.

Звезда незадовољна
Мажић НАМ ЈЕ ПРСТ У ОКО!

Судија са знаком ФИФА Милорад Мажић водиће овај дерби, а та одлука изазвала је реакцију Звезде:

– То је прст у око и показатељ спреге ФСС и Партизана. Ово спремају све време, па и оним искључењима и саопштењима после тога – кажу у Црвеној звезди.

Илиев се наљутио
НЕКИ ЋЕ НА СУДУ ДОКАЗИВАТИ ЛАЖИ

Спортски директор Партизана Ивица Илиев демантовао је поједине портале који су јуче, тумачећи његов узвик радости после меча с Јанг бојсом, написали да је увредио Црвену звезду речима „црћи ће Звезда“:

– Одлично! Ја знам шта сам рекао, а ти медији који шире лажи и потпирују мржњу и насиље имаће прилику да све објасне на суду. Платиће ако не успеју.

Само победа
МИЛАН БОРЈАН: ДА СТАВИМО ПЕЧАТ

Голман Црвене звезде Милан Борјан по други пут ће бранити у вечитом дербију. Овог лета на Маракани било је не мирољубивих 0:0.

– Желим да победимо у дербију и ставимо печат на успешну полусезону. Волео бих да немам посла, као и на првом дербију – поручио је Борјан.