Прочитај ми чланак

ЦИА ОФАНЗИВА ИЗ ВАШИНГТОНА: Шаљу 30 америчких Албанаца са циљем да…

0

Припремљен је терен и ускоро почиње реализација опасног плана на којем ЦИА годинама ради...

Најмање 30 америчких Албанаца са Косова и из Албаније враћа се ускоро на Балкан са циљем да створи „велику Албанију“.

Људи са Косова и из Албаније годинама школовани у Америци убачени на стратешка места у администрацији, попут браће Бајрактари

Досад необјављене информације открива публициста и геополитичар Дејан Лучић, који тврди да су Албанци и пре рата на Косову 1999. инвестирали много пара да направе нову елиту која ће управљати Косовом, делом Македоније и Албанијом (замишљене границе великоалбанске државе).

Сви одреда су млади и образовани људи, попут браће Бајрактари, о којима је наш лист недавно писао, а распоређени су на челна места у Белој кући и Стејт департменту.

Идеја је да ови кадрови замене компромитоване политичаре који су терористи, кољачи и убице попут Тачија и Харадинаја или су корумпирани и у спрези с криминалом, попут врха власти у Тирани. Ипак, њихов крајњи циљ је подједнако мрачан.

– Реч је о образованим младим Албанцима који су проамерички оријентисани, школовани на најбољим америчким универзитетима и задојени великоалбанском идејом. Скован је и систем обавештајаца будуће државе, који је под патронатом свих обавештајних служби САД. Сад је све јасно, „велика Албанија“ се прави да би била колектор за исламски напад на Европу – упозорава Лучић и додаје да није случајно што је бивши директор ЦИА Џон Бренан прошле године посетио Албанију.

– Ако дође до рата, онда се капитал из Европе сели у САД. Терористима Тачију и Харадинају рок трајања истиче, следи им склањање са политичке сцене, процесуирање или ликвидација. Ако загусти, млади терористи увек могу да послуже као топовско месо за виши циљ – подвлачи Лучић.

Према мишљењу каријерног дипломате Зорана Миливојевића, самим тим што Америка подржава независно Косово, она стоји и иза концепта великоалбанске приче.

– Сасвим је сигурно да су све структуре албанске дијаспоре које су добро пласиране у Америци у функцији реализације такве идеје. И то не само браћа Бајрактари, већ имају и јака упоришта у Конгресу. Албански лоби озбиљно ради посао, на његовом челу налазе се сви високорангирани Албанци у америчкој администрацији, али и у научним и културним институцијама. Постоји директна веза – закључује Миливојевић.

Ко су браћа Бајрактари, предводници лобија

– Илбер и Или Бајрактари заједно су емигрирали у САД 1999.

– Тада су обојица били у двадесетим годинама

– Веома брзо су постали амерички држављани

– Или је дипломирао на Кенедијевој школи владе на Харварду

– Вратио се накратко на Косово, па се преселио у САД са супругом

– У Обаминој администрацији се бавио политичким дешавањима у Авганистану и Индији

– У новој администрацији постављен на веома важно место шефа кабинета Трамповог саветника за националну безбедност Макмастера

– Илбер је по професији новинар, радио је у албанској редакцији Гласа Америке

– Тренутно директор Савета за националну безбедност при Министарству одбране