Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Нишки жандарми су жртве бахатог и диктаторског режима једног човека

0

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић оценио је данас да су припадници нишког одреда Жандармерије који су осуђени због напада на браћу председника Александра Вучића, Андреја Вучића и градоначелника Београда Синише Малог, Предрага Малог током Параде поноса 2014. године постали жртве „бахатог и диктаторског режима једног човека и његове странке“.

„Изгледа да је правда у случају припадника нишке јединице Жандармерије, осуђених на условне казне због наводног злостављања и мучења чувене браће још чувенијег двојца Вучић Мали, озбиљно заказала јер су, ни криви ни дужни обављајући часно и поштено своју дужност у обезбеђивању јавног скупа, поступајући по наређењу постали жртве бахатог и диктаторског режима једног човека и његове странке“, навео је Стаматовић.

Он је додао и да због пребијања грађана и новинара на инаугурацији председника Србије нико није одговарао.

„Ваљда само зато што су та кривична дела починили припадници приватног обезбеђења владајуће странке, то јест параполиције која и нема право да примењује силу, већ регуларна полиција чиме се јасно шаље порука грађанима да закон не важи за све и да све зависи од добре воље врховног вође који ће да процени и пресуди ко је крив, а ко не, самовољно тумачећи право и држећи закон у топузу“, навео је Стаматовић.

Он је додао и да ЗС подржава Полицијски синдикат Србије и њихова настојања да заштите жандарме и позвао све демократске и државно одговорне политичке снаге у земљи да о овоме обавесте све међународне институције које се баве заштитом људских и грађанских слобода, медијских и свих осталих права.