Прочитај ми чланак

КРАЈ! Партизан отпустио Муту Николића и пронашао замену за њега!

0

Кошаркашки клуб Партизан и тренер Мирослав Мута Николић раскинули су сарадњу, потврђено је порталу telegraf.rs из клуба.

После серије лоших резултата и последњег пораза од Цедевите у АБА лиги у клубу су донели одлуку да је потребна промена на клупи екипе која од почетка сезоне, упркос солидном играчком кадру, пружа партије и бележи резултате испод очекивања.

Фото: Н.С.

Црно-бели су пети на табели АБА лиге, у Еврокупу су практично елиминисани већ у групној фази.

Из Партизана смо добили потврду информације о одласку Николића са клупе најтрофејнијег кошаркашког колектива у земљи.

– Крај, крај. Николић није више тренер. Више детаља вечерас – речено нам је из клуба.

Наводно, Партизан је већ нашао замену Николићу и то ће бити Ненад Чанак, који би требало да преузме бригу о екипи.

Није се Николићу дало да направи састав који би се укључио у озбиљну трку за сам врх АБА лиге, претрпели су црно-бели неколико болних пораза чиме се озбиљно заљуљала позиција Николића коме је ово био други мандат на клупи Партизана.

Негативан низ кулминирао је поразом од Цедевите који није заболео Николића толико колико салве звиждука и негативна енергија која се сручила од Гробара ка њему.

Признао је после меча да му је било врло тешко због тога.

– Јако се лоше осећам кад чујем. И ја сам неки партизановац, мислим да то нисам заслужио – рекао је сада већ бивши тренер црно-белих.

Да ли је ово ризичан потез црно-белих?

Ненад Чанак би, после меча са Билбаом, требало да преузме црно-беле.

Још увек се чека званична потврда инофрмације о доласку Чанка на место првог тренера Партизана и она би требало да уследи на ванредној седници УО клуба у четвртак, дан након утакмице против Билбаоа.

У току вечери се огласио председник КК Партизан Остоја Мијаиловић.

– Мирослав Николић од вечерас више није тренер Партизана. На сутрашњој утакмици Еврокупа против Билбаа, екипу ће предводити тренер Александар Матовић, док је за четвртак, 14. децембар у 15 часова, заказана седница Управног одбора клуба на којој ће бити донета одлука о новом тренеру и члановима стручног штаба – изјавио је Мијаиловић.

Црно-бели у среду, од 20:45 минута у дворани „Александар Николић“ играју против шпанског тима у оквиру 8. кола Еврокупа.

Ненад Чанак је у два наврата играо за Партизан, као јуниор од 1992-1994, и као сениор четири сезоне, до 2003. године.

У тренерској каријери асистирао је Милојевићу у Меги, био је асистент у селекцији Србије до 20 година, као и у Партизану минуле сезоне. Тренутно води суботички Спартак што му је први самостални тренерски ангажман.