Прочитај ми чланак

ВЕЛИКА ЗАВЕРА: Русе избацују, а Американцима се верује на реч да нису допинговани

0

Пети децембар 2017. године, остаце запамцен као велики пораз спорта од политике и њених егзекутора. Медјународни олимпијски комитет (МОК), одлуцио је у Лозани, да суспендује Русију са ЗОИ 2018. у Пјонгцангу, Јузна Кореја(9.-25.02.), због "системског" допинга руских спортиста, уз подрску и финансирање дрзаве,а после известаја Рицарда МекЛарена , који је један од три цлана комисије светске анти-допинг агенције(WАДА).

Из МОК-а су оставили солуцију, да неколико „негативних“ индивидуалних такмицара уцествује као “ Олимпијци из Русије“, наравно, без истицања заставе и интонирања националне химне. Какво лицемерје и цинизам!

Целу лавину је покренуо Григор Родценков, бивси директор анти-допинг центра у Москви, који је новембра 2015. суспендован од стране WАДА. У фебуару 2016.године, два бивса директора руске анти-допинг агенције (РУСАДА), Вјацеслав Сињев и Никита Камаев, умрли су под необицним околностима. Страхујуци за свој зивот, Родценков одлази у САД. Када су га вец примили у Америци и прузили заститу, Родценков је морао да узврати услугу. Тако је исте године дао интервју за Неw Yорк Тимес, у коме говори о распрострањеном допингу у Русији пред ЗОИ у Социју 2014. После ових тврдњи, WАДА саље проамерицког цовека, МекЛарена, да истрази наводе Родценкова. МекЛарен са задовољством прихвата задатак.

Недвосмислено, ова одлука је мотивисана политиком, наставак санкција ЕУ и притисака на Русију. Главни протагонисти ове завере су Сједињене Америцке Дрзаве, које у Русији виде великог ривала на геополитицкој сцени, ниста мање ни на спортској, а све бране фамозним ставом „Америка на првом месту и ремецење америцког нацина зивота“. Такодје, Америка је једина земља која не подлезе допинг тестовима на великим такмицењима, јер тобозе, њихова Влада гарантује „цистоцу“ својих спортиста!Какво „постење“ Амера, па то нема никакве логике, Стејт Департменту се верује на рец,а за Кремљ и друге дрзаве се примењују другацији арсини.

Уместо да прузи подрску спортистима цији су резултати били негативни и да помогну да се овај проблем реси, МОК је пресао преко свих принципа спорта и олимпијских вредности. МОК и његов председник Тонас Бах, у овом слуцају су се понели неспортски и постали јос једна марионета у рукама политицких моцника! Цему онда да се надамо, када је највеца спортска институција кренула странпутицом?!!