Прочитај ми чланак

ПОПОВИЋ (СНС): Русија неупитна, о ЕУ на референдуму

0

Уколико дође до ситуације "или-или" по питању ЕУ или Русија, министар за иновације и технолошки развој и председник Српске народне партије (СНП) Ненад Поповић, изјавио је данас да "у свакој ситуацији бира само Србију".

Он је додао да „нема ситуације или – или, већ може да буде само и – и“.

„Браним само интересе Србије, а друго је то што се интереси Србије и Русије поклапају. Тако је било увек, тако је и данас. Русија штити наше најважније националне интересе по питању Косова и Републике Српске“, изјавио је Поповић у интервјуу за данашњи Блиц.

Њега, како је рекао, „не напада наш народ, који у огромној већини воли Русију и Владимира Путина, већ они који желе да нас убеде у нешто што је немогуће – да Србија има неког ближег и искренијег пријатеља од Русије“.

„Идемо ка стандардима ЕУ, то је наш интерес, исто као што је наш интерес да одржавамо и јачамо везе с Русијом. Уређење нашег друштва по узору на ЕУ, уз заштиту наших националних И државних интереса, ни у ком случају не може угрозити наше блиске односе са Русијом, Кином или САД“, рекао је Поповић.

Према његовим речима, са ЕУ имамо политички спор о нашем територијалном интегритету, као и сарадњи с Русијом.

„Да ли ће он бити решен, показаће време, и то је нешто што ће свакако утицати а наше будуће односе. А да ли ћемо бити чланица ЕУ, одлучиће грађани Србије на референдум. Ту одлуку као најдемократскију морамо да поштујемо. Наравно, под зусловом да нас ЕУ жели као свог члана“, рекао је Поповић за Блиц.