ОТКРИВЕНИ ДЕТАЉИ ЛЕГИЈИНЕ ПРЕДАЈЕ: Улемек се никад не би предао да није био пијан

3

Милорад Улемек Легија се никада не би предао да није био мортус пијан. Ово је, тврди извор из безбедносних кругова, једина истина о ноћи 2. маја 2004. године, када се командант црвених беретки предао полицији као осумњичени за убиство премијера Зорана Ђинђића

Спекулисало се да се Легија крије иза дуплих зидова у својој вили на Цераку, да је виђен у Швајцарској, Босни, па и на Тајланду. Сам Улемек потврдио је да му је уточиште било у кући у којој је живео, да није бежао у иностранство.

– Да се није предао, свашта је могло да се деси. У то време, култ Легије био је много јак, имао је присталице које су биле спремне на све и свашта. Његовим привођењем спречено је избијање сукоба и обрачуна црвених беретки са полицијом – наводи одлично упућен извор.

Додаје да је истина о предаји Легије много простија него што се приповеда у легендама о команданту који је данас у Забели, односно у Алкатразу, најчуванијем делу овог затвора.

– Не постоји мистерија око потраге и његове предаје. Човек се толико напио да готово није знао како се зове. Сам се јавио полицији, никаквих преговора није било што сведочи чињеница да у ноћи када је одлучио да се преда нико од главешина полиције и БИА није био у Србији. Његова коса, брада, све је било запуштено и зарасло – каже саговорник из безбедносних кругова.

На питање да ли је тачна верзија по којој је на Улемекову одлуку утицала свађа коју је претходно имао са супругом Александром, после које је наводно бесан изашао из куће и предао се, извор каже да његова жена није знала за план о предаји.

Улемек је у својим изјавама неколико пута поновио да се све време крио у кући.

– Наравно да та моја тврдња није прихваћена никад јер би се онда поставило питање шта је полиција радила. Ја поуздано знам да ме нису много ни тражили, јер да јесу, вероватно би ме и нашли. У то време сам био бегунац број 1 у Србији и Европи. Зато је било лакше рећи да се Милорад крио којекуде него ту, пред њиховим носом. То је њихова срамота, а не моја – поновио је Улемек неколико пута.

Он је у свим својим изјавама додао и да, што се тиче његових активности за време илегале, нису се разликовале пуно од онога што сада ради у затвору. „Много блејања и досаде.“

 • perungromovnik

  да да, „био је толико пијан да није знао како се зове“…. па пиззда ти маттерина удбашка, па ако није знао како се зове како то да је знао да се преда? народе Србски, јел хоћете истину о предаји Легије? питајте Гурија, он је тога дана дошао на позив полицајца који је дежурао испред куће Легије, а ако је човек, рећи ће вам да је било је овако:
  Легија се јесте посвађао са женом, она није могла више да издржи притисак и психички је пукла, почела је да хистерише, и он је као сваки нормалан човек кад му докурчи жена, изашао и кренуо ка полицајцу да се преда. Полицајац кад га је видео препао се, а Легија му је мирно пружио обе руке и рекао „хапси ме, боље и у затвору него са полуделом женом испод истог крова“. Полицајац је узвратио, „немој команданте ко Бога те молим, немој у мојој смени, нећу да ме сутра сви пљују као човека које ухапсио легендарног команданта“, а овај му је одвратио „зови онда дежурне нека нађу Гурија, њему ћу да се предам“. Овај је и поступио по захтеву Легије, и тако је Легија завршио у затвору. Е, а сада иде питање одакле ово знам? па знам јер је отац Легије брат од стрица мојој мајци, а о коме нећу да знам ако не знам о своме брату. Даће БОГ да се смене говвна са власти па да се ревидира намештени процес у коме ће 100% сам сигуран он и Звеки бити ослобођени јер НЕМАЈУ НИКАКВЕ везе са убиством премијера. све му је наместио учестник у тој завери, говвно звано душан михајловић, он зна и налогодавца и зна и извршиоца, али га нико није уопште помињао од како је отишао са функције министра унутрашњих послова… ДАБОГДА ЦРКЛИ мајку им јеббем свима, јер оваквог јунака држе иза браве! није што ми је брат, јесте да није светац, али је у борби ПРАВИ ВУК! онаквим каквим треба да буде СВАКИ СРБИН! ИЗДРЖИ БРАТЕ, НЕЋЕ НИ ОВИ ДУГО! ПОЗДРАВ СА СРБСКОГ КОСМЕТА!

 • моћни Ђоле Јанговић

  У ово удбашко блејање може поверовати само глупи Шумски мурга дрот…

 • Т. Горски

  Боље је да се предао јер „Село је ЈАЧЕ од међеда“!

  Она није могао побиједити а могао је само направити веће зло и оптет би се свело на ово или још горе.