Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Вучић грозничаво тражи саучеснике за издају Косова

0

Председници Двери и Источне алтернативе Бошко Обрадовић и Драган Тодоровић осудили су данас "унутрашњи дијалог о Косову" који је покренуо председник Србије, оцењујући га као "фарсу, превару и издају".

Унутрашњи дијалог о Косову који је покренуо председник Србије Александар Вучић сматрамо великом фарсом и покушајем да са нађе образложење зашто ће 2018. године бити потписан документ о нормализацији односа са Косовом што је заправо признање независног Косова – рекао је Обрадовић на заједничкој конференцији за новинаре у Чачку.

Он је додао да Вучић „грозничаво тражи саучеснике за издају Косова“ и да није случајно што је недавно на једном Округлом столу у Београду извукао баш предлог професора права Владана Кутлешића, који је предложио да Србија и Косово буду две независне државе које ће направити царинску и монетарну унију.

– Јасно је да је у 2018. Вучић обавезан да потпише признање независног Косова јер је то обећао својим западним менторима када су га они довели на власт пре шест година – оценио је Обрадовић и додао:

– Нико нема право да потпише отцепљење и признање независности Косова. Све је речено у Уставу где јасно пише да је Косово неотуђиви део Србије. Ако било ко мисли да са Косовом треба радити нешто другачије, мораће да то провери са народом на референдуму“, рекао је Обрадовић.

Он се заложио да патријарх српски Иринеј своје седиште пребаци из Београда у Пећку патријашију на Косово и тиме, како је рекао, пошаље снажну поруку да је Косово неотуђиви део Србије.