Прочитај ми чланак

ЕНГЛЕСКА НА НОГАМА Јунајтед дочекује градског ривала: Ситију фрка од Матића!

0

Жозе Мурињо је спремио тим за дерби, а колико му је важан Србин, показује и чињеница да га је ставио у тим иако није опорављен

ПРЕД ВЕЛИКИ ДЕРБИ Манчестера цео свет поставља питања да ли Јунајтед има снаге и квалитета да заустави Ситијеву машину и може ли Жозе Мурињо да надмудри свог великог ривала Пепа Гвардиолу!

Док Шпанац верује да адути његове екипа морају бити висина и физичке предиспозиције играча, Португалац одговара на свој начин:

– Мислим да ће Компанију бити лако да се носи с Матом у ваздуху – насмејао се Мурињо својој реплици.

Код „црвених ђавола“ због повреда ће одсуствовати Погба, Баји и Керик, док ће се одлука о наступу Фелаинија донети пред сам почетак меча.

– Немања Матић ће играти, иако је повређен, Ибрахимовић и Џонс су спремни, за Фелаинија ћемо сазнати пред меч.

Упитан да прокоментарише атмосферу у граду пред дерби, Посебни је опет одговорио у свом стилу:

– Не осећам атмосферу, живим одвојен од заједнице, помало изолован. Све се своди на одлазак у клупски камп, хотел, утакмица, па назад кући. Наравно, знам да је људима у граду много важно ко ће победити.

Пеп Гвардиола последњих дана носи жуту траку на грудима у знак подршке каталонским политичарима који су ухапшени. Мурињо није сигуран да Каталонац на то има право:

– Познајем Пепа много година и мислим да знам шта осећа према својој земљи. Што се фудбала тиче, не знам шта кажу правила. Ако правила дозвољавају да ради то, он је слободан грађанин и нека чини шта жели, али ја то не бих дозволио, то је моје мишљење – рекао је Мурињо.