Прочитај ми чланак

ДЕВОЈКЕ БЕЗ ЧЕТВРТФИНАЛА СП! Црногорке одржале Српкињама час рукомета!

0

Најбоље рукометашице Србије поражене су од Црне Горе 31:29 и остале без осмине финала Светског првенства

Ово ће бити четврти међусобни дуел Српкиња и Црногорки на великим такмичењима, на којима „лавице“ имају две победе уз један нерешен меч, на претходном Светском првенству.

Србија је била прва у Групи Д без пораза у дуелима са Кином, Камеруном, Јужном Корејом, Немачком и Холандијом (ремији).

С друге стране, Црногорке су биле четврте у Групи Ц у којој су победиле Данску и Тунис, ремизирале са Бразилом, а изгубиле од Русије и Јапана.

СРБИЈА – ЦРНА ГОРА 29:31 (9:14, 20:17)

СРБИЈА: Томашевић, Чолић, Радосављевић, Крпеж Шлезак, Лекић, Штевин, Лавко, Дамњановић, Николић, Т. Радојевић, Поп-Лазић, Д. Радојевић, Обрадовић, Стоиљковић, Цвијић, Дмитровић.

ЦРНА ГОРА: Рајчић, Хасанић, Ненежић, Радичевић, Јауковић, Брновић, Ујкић, Маловић, Премовић, Булатовић, Павићевић, Рамусовић, Кликовац, Деспотовић, Раичевић, Грбић.

ТОК МЕЧА

Друго полувреме:

Играју Црногорке, воде 31:27 минут до краја меча. Одавно је све готово на овом мечу.

Не предају се Српкиње. Два везана гола и прилазе наше на 29:26. До краја меча пет минута.

Црногорке са рукометашицом више опет праве разлику и воде 29:24. Не погађа на другој страни Цвијић

Штета! Могле су наше сада да приђу на два гола, али Обрадовићева прави фаул у нападу. До краја меча 10 минута.

Два везана гола Српкиња и то са играчицом мање, потом Радојевић погађа за – 27:24. Црна гора има само три гола више, што је најмања предност у другом делу меча.

Радојевић другим голом доводи Србију на 26:21. Сада су наше имале шансу да смање на четири разлике, коју нису искористиле, што су Црногорке одмах казниле и отишле на 27:21.

Цвијић самањује на „минус 5“, али на сваки наш гол Црногорке одговарају истом мером. Воде „лавице“ 25:19.

Крпеж погађа за 21:15. Коначно одбрана, Катарина Томашевић брани шут Булатовићеве, Драгана Цвијић смањује на 21:16. На другој страни Јауковић скаче са девет метара и пробија за 22:16.

Погађа Лавко из соло продора, али лоша одбрана и потом једна контра коју реализује Брновић за 18:12 и највећу предност Црне Горе. Наставља Црна Гора да решета, Тијана Брновић води свој тима на 21:14.

Одличан продор Радојевић, али Радичевић одмах узвраћа – 15:10 је за Црну Гору. Опет су наше смањилче, али не успевају да зауставе налет ривалки. Губи Србија 16:12.

Прво полувреме:

Још један промашен зицер Српкиња и Црногорке на одмор иду са предношћу од 14:9.

Серија Србије 2:0, Цвијић је успела да смањи на 13:9. Али, опет су оставиле Булатовићеву саму а она то наравно користи – 14:9.

Радичевићева постиже свој четврти гол на утакмици, а наше не могу да буду очајније ни у одбрани ни у нападу. Црна Гора води 13:7.

Катарина Крпеж некако проналази пут до гола ривалки и смањује резултат на 11:6. Не иде, па не иде. Не користимо играчицу више, а Црногорке иду на 12:6.

Наше опет немоћне у одбрани, а Катарина Булатовић постиже два везана гола и повећава на 10:5 за Црну Гору.

Биле су наше девојке без гола чак 12 минута. Али након серије противница од 5:0, Српкиње су постигле два гола и смањиле резултат на 8:5.

Не стају Црногорке, серија противница 4:0 и сада нам беже на 7:3.

Тањуг
Црногорке воде са два гола разлике захваљујући Раичевићевој – 5:3. Селектор Србије Обрадовић траћи тајм-аут.

Брзоплете су биле Српкиње у нападу, али не погађају ни Црногорке. Нема промене резултата 3:3. Још један промашај наших рукометашица, а Булатовић погађа и Црна Гора води 4:3.

Седмерац за Србију, али остаје 3:3, јер Дамњановић не користи шансу да врати предност нашим девојкама.

Поравнале су Црногорке, али Крпеж са два везана гола води Србију на 3:2. Булатовић брзо опет враћа меч на почетак – 3:3.

После неколико лоших напада са једне и друге стране Сања Дамњановић доноси Србију предност 1:0.