Прочитај ми чланак

БЕСНИ РАТ СПС И ДС: Пљуште прозивке на Твитеру међу посланицима!

0

ФАЈТ Социјалиста Дејан Раденковић и демократа Балша Божовић својски се вређали на друштвеним мрежама јер се наводно парламентарац из ДС обрушио на колегу из СПС Ђорђа Милићевића.

Након што је председница Скупштине Србије Маја Гојковић прекинула седницу, тврдећи да је посланик ДС Балша Божовић претио да ће ошамарити председавајућег Ђорђа Милићевића (СПС), што није забележено у стенограму, оштра свађа букнула је потом на Твитеру, када је посланик СПС Дејан Раденковић поручио Божовићу да је клошар и будала, а овај му није остао дужан.

Божовић је затим узвратио социјалисти Аденковићу да разуме његову лојалност према напредњацима.

– Деки, разумем твоју лојалност СНС, само немој овде да пишеш ове глупости, а онда да ми се кезис у сали – написао је Божовић док је од Раденковића стигла порука да се нико из СПС не плаши никога из ДС.

– Нисмо се таквих плашили ни 2000, а сад се тек не плашимо. Буди човек бар на секунд и напиши шта си све рекао Милићевићу. Замена теза не пролази – написао је социјалиста.

Частили се

Раденковић је такође частио Божовића популарном српском узречицом „будала“, и додао и да се клошарски понаша.

– Какве везе им твоје клошарско понашање са овим што пишеш? Кезим се будалама као што си ти. Све ово Балша говори о теби. Ђорђе теби никад не би рекао, нити било ко из СПС, оно што си ти њему рекао – написао је Раденковић, а Божовић одговорио да није пристојан.

– Ниси баш писмен, Деки. О пристојности да и не говорим. Ваљда се није уплашио Милићевић толико да мораш ти да га браниш тако што ћеш ме вређати. Довољно си се увукао напредњацима. Похвалиће те шеф Вучић – написао је Божовић.

Према белешкама, Божовић је после излагања министра финансија Душана Вујовића тражио реплику, али му је Милићевић рекао да нема основа и упитао га по ком основу жели да реплицира. Након што је Божовић Милићевићу рекао да не буде безобразан, председавајући му је поручио: „Прво, не можете тако да ми се обраћате.“

Затим је посланик ДС узвратио: „Како се понашаш? Питао си ме и онда ме слушај. Немој да ме прекидаш у пола реченице.“ Овакав начин опхођења очигледно да је Милићевићу засметао, па је Божовићу рекао: „Ја вама персирам, али сам се окренуо на другу страну јер сам…“,на шта је Божовић додао: „Не могу да ти персирам.“

Добио опомену

Председавајући је потом посланику ДС изрекао опомену, након чега се стенобелешке настављају после паузе, када је Гојковићева преузела вођење седнице и направила још већи хаос.

– Поштовани посланици, изричем опомену Балши Божовићу зато што је, кад сам ушла у салу, потпредседнику рекао: „Хоћеш да ти завалим шамарчину“ и то јавност Србије мора да зна. Ово је стварно превршило сваку меру – рекла је Гојковићева која је, према речима Божовића, измислила претње јер у стенобелешкама њих нема.

Циркус

СЛУЧАЈ МИШ

Лидер опозиционог покрета Двери Бошко Обрадовић недавно је мишем од лаптопа гађао у лице председника Административног одбора Скупштине Александра Мартиновића (СНС). Инцидент се догодио на седници тог одбора који је расправљао о новчаном кажњавању посланика због изречених опомена. Претходно је, наиме, Мартиновић Обрадовићу, коме је раније изречена мера удаљавања са седнице Скупштине Србије на 20 дана, изрекао опомену.