Прочитај ми чланак

САША ЈАНКОВИЋ данас потписује споразум о сарадњи са низом покрета

0

Покрет слободних грађана Саше Јанковића ће данас (субота) у 18 часова потписати споразум о сарадњи са сродним покретима. Споразум ће осим ПСГ потписати Покрет за преокрет, Покрет Против диктатуре, Шумадијска регија и Нови покрет.

Извори Данаса из ових организација незванично кажу да овим почиње удруживање политичких организација које ће до краја децембра подржати евентуалну кандидатуру Драгана Ђиласа за градоначелника Београда на предстојећим изборима у главном граду. Наши извори наводе да ће осим ове групације Ђиласа подржати и Народна странка Вука Јеремића, Левица Србије Борка Стефановића, могуће и СДС Бориса Тадића али и неке од синдикалних организација.

Оснивачи ПСГ данас (субота) ће одржати припремни састанак за ванредну седницу оснивача заказану за 16. децембар, кажу наши извори. Према речима наших саговорника, очекује се разговор оснивача са Јанковићем о сарадњи ПСГ са Ђиласом и Јеремићем, који би можда могао да буде потврђен на седници наредног викенда.

Подсетимо током лета је опозициона одборничка група у Скупштини града Крагујевца „Шумадијска регија – За Крагујевац без страха“ променила име у „Шумадијска регија – Покрет слободних грађана“. У овој одборничкој групи су одборници Бојан Стојадиновић, Саша Миленић и Мијољуб Стевановић Љупче.

Нови покрет из Новог Пазара подржао је Јанковића на председничким изборима, а председник Решад Хоџић постао је недавно члан Председништва ПСГ.