Прочитај ми чланак

НАСТАВИЋЕ ДА „БИЛДУЈЕ“, макар му отпале руке

0

Млади руски „бодибилдер“ Кирил Терешин не одустаје од свог циља да има бицепс обима 69 центиметара. Не би то звучало необично да је у питању бодибилдер који користи тегове – реч о 21-годишњем младићу који убризгава себи уље у мишиће, што је веома опасно.

Рус који живи у Пјатигорску, у Ставропољској покрајини, сам прави тзв. синтол, синтетичку смесу коју убризгава директно у своје бицепсе и трицепсе.

Терешин је од оних што би до резултата без вежбања

На тај опасни начин је стекао мишиће попут Попаја, који изгледају најблаже речено неприродно, модро и чији је обим тренутно 58 центиметара.

Овај бивши војник, који на друштвеним мрежама редовно качи фотографије и снимке свог „напредовања“, хвали се да је његов метод много јефтинији, јер за прављење синтола користи маслиново уље.

Наравно, и лидокаин и бензил алкохол.

Терешин објашњава: „Да сам користио прави синтол, коштао би ме 400.000 рубаља (5.735 евра), али пошто га правим сам, кошта ме око 4.000 рубаља (57 евра).

„Око месец дана сам правио и до 10 инјекција на дан и убризгавао их у обе руке, користећи шприц од 20 милилитара. Нисам осећао никакве непријатности док сам то чинио… Моје тело се навикло на то“, истиче Кирил. 

„За месец дана сам имао 106.000 претплатника на Инстаграму.“

Ампутација руку један од могућих исхода

Шта лекари мисле о томе – „све најгоре“, јер овај начин повећавања мишићне масе може довести до разних тешких инфекција, оштећења живаца, оштећења мишића, парализе…

Међутим, то није најгоре што може да му се деси.

Професор Јевгениј Лилин каже да се младић суочава са ампутацијом руку, можда не ускоро али у будућности највероватније.

 

Синтол, ужасна замена за вежбање

Синтол је мешавина која се састоји од 85 посто уља, 7,5 посто лидокаина и 7,5 посто алкохола. Препарат је деведесетих година прошлог века развио немачки хемичар Крис Кларк.

Супстанца је прво постала популарна у земљама Јужне Америке где су људи који се тешко могу назвати бодибилдерима почели да је користе у неумереним количинама без икаквог вежбања.

Некада су је у малим количинама користили и прави бодибилдери како би истакли дефиницију на којој су напорно радили.  
„Једнога дана апсцеси ће се развити, па упала, а може доћи и до инфаркта.

„Лоше је што већ убризгани синтол или његов еквивалент остају у мишићима наредних пет до седам година, чак и ако прекине да га уноси“, истиче професор.

„Унутар руку овог човека се већ налази патолошки измењено ткиво, које изгледа као желе са умецима. То су апсцеси. Састоје се од уља или крви из оштећених судова. И не могу се уклонити“, додао је други лекар.

А Терешин је до сада у себе, тачније своје руке унео око шест литара ове опасне течности. Следећи су на реду леђа, груди, па рамена.

„Волео бих да имам више од милион претплатника на Инстаграму, па да прекинем да радим то“, планира млади Рус.

Чак размишља и о понуди да постане порно-глумац.