Прочитај ми чланак

ЈОВО БАКИЋ: Потребно је да добар део политичара буде у затвору

0

Јово Бакић, социолог, политички аналитичар и доцент на Филозофском факултету у Београду, каже у интервју за"Балкан инфо" да актуелни политички систем мора до темеља да се сруши и да "од њега не остани ни прах ни пепео".

Систем је толико у својој сржи корумпиран да је то немогуће поправљати. Потребно је да добар део политичара буде у затвору, а то може само ако дође до таквог краха политичог система – каже Бакић.

Он тврди да је на челу Србије мафија.

– Ми имамо мафијашки политички систем у коме мафија зароби државу. Ви немате државу на власти већ мафију. Мафија влада држвом, нажалост то је наша ситуација. Овде је само питање да ли су водећи политичари шефови мафије или само чланови. Док се то клупко не размора нема нама изласка – каже Бакић.

Бакић је критиковао Александра Вучић објашњавајући да је он човек коме се не може веровати а да је разлог за то бројне нистине које износи о стању у држави. 

Говорећи о предстојећим београдским изборима, Бакић тврди да су Шапић и Ђилас Вучићеви „тројански коњи“ али прави разлике између њих двојице. Он тврди да је Вучић желео да уз београдске има и парламентарне изборе али да су му то забранили „његови патрони из Немачке“.

Бакић у интервју говори о тзв. дијлогу о Косову, сукобу САД и Русије на Баалкану, односима у региону и другим актуелним темама.