Прочитај ми чланак

СКУПШТИНА СРБИЈЕ: Бурна седница Одбора о закону о БИА; Гашић моћнији и од Вучића?

0

Одбор за контролу служби безбедности усвојио је данас измене Закона о Безбедносно-информативној агенцији. Седницу одбора напустио је Радослав Милојичић (ДС) јер му, како је рекао, није дозвољено да говори.

Милојичић се први јавио за реч и већ након неколико реченица прекинуо га је председник Одбора Игор Бечић опаском да треба да се држи дневног реда и да не вређа.

Главне Милојичићеве замерке на предложени закон су да се, како је навео, БИА ставља под контролу СНС и Гашића, да се директору даје право и могућност да не поштује одлуку суда.

„То никада није било у Србији нити било где у Европи. Такође, имаће дискреционо право да запошљава нове раднике и може да запосли било кога, рекао је Милојичић.

Бечић је реаговао у моменту када је Милојичић рекао да је незадовољан јер седници Одбора не присуствује Братислав Гашић и да су измене и допуне закона пар екселанс политичко питање

Када је наставио, наводећи таксативно чланове закона који су, према мишљењу ДС спорне, Бечић га је поново прекинуо.

„Молим вас да ми не упадате у реч, да ме више не прекидате“, одреаговао је Милојичић повишеним тоном.

Потом је наставио излагање замерки, да би га Бечић поново прекинуо питањем: „Да ли је овде тема закон или Гашић“.

Милојичић је наставио да говори, али је убрзо поново досло до прекидања након цега је он демонстративно напустио седницу.

„Срам вас било што ово радите“, рекао је излазећи из сале.

Владимир Ђукановић из СНС је потом закључио да је Милојичић извео перформанс у договору с појединим телевизијама „како би се после тога правили прилози“.

„Јасно је да је у питању договор како би се од овога правио циркус“, рекао је Ђукановић.