Прочитај ми чланак

ШЕШЕЉ: Ништа од приjатељства Србиjе и Хрватске ни од EУ

0

Најновији потези хрватских власти требало би да наведу председника Републике и Владу Србије да схвате да никада ништа неће бити од уласка Србије у ЕУ, уверен је лидер СРС Војислав Шешељ.

„Хрватска прети Србији захтевом за плаћање ратне одштете од 40 милијарди евра. Видели сте како сам приватно реаговао, а званично у име СРС упозоравам власт Србије да се они са тим не шале и да ће они до задњег минута инсистирати на томе“, рекао је Шешељ новинарима у парламенту.

Он је рекао да се бивши председник Србије Борис Тадић када је Хрватска улазила у ЕУ „улизивао“ и да је тада рекао да нема нерешених проблема, уместо да, каже Шешељ, подсети на огроман број конфискованих српских станова у Хрватској, на границу, српску имовину…

„Све је то Борис Тадић тада прећутао, а све је то требало рећи и то би их мало ‘укочило’, па би се можда тада и пронашло неко решење“, казао је Шешељ.

Он сматра да је апсолутно немогуће успоставити пријатељство између Србије и Хрватске, као и да „треба свима да буде јасно да нема ништа од ЕУ“.

Кад они нама изруче Била и Хилари Клинтон, онда ћемо размислити да ми њима изручимо Вјерицу Радету и Петра Јојића, рекао је Шешељ.