„ДАН ГНЕВА“ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: Палестина спрема устанак

4

Шеф политичког бироа палестинског покрета Хамаса Исмаил Ханија је позвао на устанак због одлуке САД о Јерусалиму, јавља „Ал Џазира“.

„Позивамо све слободне људе Палестине да изађу данас на ‘дан гнева’ и објаве овај дан почетком нове интифаде. Сутра ће почети устанак нашег народа против окупације. Ми смо сигурни у победу, повратак и ослобођење наше свете земље“, рекао је Ханија.

© AP Photo/ Khalil Hamra

„Јединствени Јерусалим је арапски, исламски, палестински и престиница целе Палестине“, нагласио је он.

Према речима Ханије, „већ је издато наређење свим јединицама Хамаса да буду спремни да одбију сваки напад“.

Ханија је саопштио о потпуном прекиду мировног процеса на Блиском истоку.

„У вези с новим приоритетима мировни процес између Палестинаца и Израелаца је сахрањен заувек, неће бити договора века“, обећао је он.

Према речима Ханије, одлука председника САД Доналда Трампа да призна Јерусалим и пренесе тамо америчку амбасаду „ставила је тачку на мировне споразуме из Осла и заувек сахранила процес на Блиском истоку“.

Он је указао да „пред лицем неправедне одлуке Палестина треба да ревидира своје приоритете“.

„Пред изазовима са којима се суочавамо, нема признања легитимитета окупације на земљи Палестине“, додао је Ханија.

  • samo war
  • ivan

    Krene li Hamas morace najpre da ratuje s „Fatah“koji u potpunosti kontrolisu cionisti.Hezbolah nece stajati po strani i Liban ce postati klanica jer ce u tom slucaju Libanske “ hriscanske“milicije opet okrvaviti ruke za gazde u IzraHell-u..Sirijski arapi ce priskociti u pomoc Hezbolahu zajedno s Iran a u Iraku ce opet izbiti sektasko klanje sunita i siita..Jevreji ce mirno sacekati kraj“meca“ i zacariti se u Jerusalimu.Za sve ce okriviti debilnog Trampa i zamenice ga „covek s vizijom“ pod mandatom UN..

  • БилиПитон

    Полако долазимо до спровођења плана који је Алберт Пајк масон представио у писму, није битно коме. Трећи светски рат, хришћани против муслимана.Трампово признање Јерусалима за главни град, служи за уједињење свих муслимана против тог поступка. Следећи корак је обнова Соломоновог храма, који има за циљ да буде иницијална каписла за почетак свеукупног сукоба. Јер јевреји планирају после тога да у том храму зацаре свог цара, и уведу само једну религију у свету, своју. Ратом хришћана и муслимана показаће се да обе религије нису добре. Уместо Христа који је по рођењу био јеврејин, треба да дође антихрист који ће такође бити јеврејин.Зашто је дошло до раскола у хришћанској цркви 1054? Да су хришћани остали јединствени били би исувише јаки за муслимане. Овако вековима су се хришћани требили између себе, а и у следећем рату против муслимана, ратоваће мало и између себе.Сад је јасно и зашто је Трамп доведен на власт, јер је хришћанин а не јеврејин. Да је луда баба Клинтонка постала председник Америке, с’обзиром да је јеврејка, и да је она признала Јерусалим за главни град, сав гнев муслиманског света био би усмерен на Израел.

  • E. Lirsch

    Znaci obistinilo se „moje“ … Pocinje vise lokalnih ratova na vise frontova. Krajnji cilj su rusija i kina je. A prse mrcvariti rusija ratom ili oruzanim sukobom na balkanu donbasu i Iranu(Izrael napada Iran) a kina u sev. koreji. To bi iole pametnom coveku trebalo da bude vidljivo.