Прочитај ми чланак

БРАВО КОМШИЈЕ Хрватска је четврта најглупља земља на свету, а Хрвати су мизантропи

0

На неславној листи испред њих су знатно многољудније земље - Америка, Сјеверна Кореја и Индија

Хрватска је четврта најглупља земља на планету према мишљењу гласача из целога света који су учествовали у анкети на страници The TopTens.

© AP Photo/

‘Успех’ Хрватске још је већи узме ли се у обзир да су на неславној листи испред њих знатно многољудније земље – Америка, Сјеверна Кореја и Индија – што ће рећи да је Хрватска земља с највећом концентрацијом глупости по глави становника.

„Хрвати су тако глупи. Земља је тако лепа, а људи из власти (углавном ХДЗ) узимају сав новац себи, па је земља све сиромашнија, а глупи грађани увек гласају за најгору власт, па су изненађени кад више нема новца“, написао је један од гласача те додао како „већина људи слуша ужасну музику с Косова, цајке“. Други гласач је написао како су Хрвати „ограничени људи без мозга који мрзе цели свијет“.

Хрватска је у овом избору добила пет посто од укупног броја гласова, а уверљиво најглупља земља на свијету је САД, за коју је гласало 23 посто људи. Гласачи коментиришу како су Америку изабрали јер већина становника не зна историју и „разлику између комунизма, фашизма и капитализма“, а изборни систем им је катастрофалан, због чега су за председнике изабрали „идиоте Џорџа Буша, Барака Обаму и Доналда Трампа“.

На другом је месту Сјеверна Кореја, а коментатори критикују ‘великог вођу’ Ким Јонг-уна и Кореанце називају „људима испраног мозга“.

За трећепласирану Индију пишу како је „пуна сиромашних и неписмених људи“, како њезини становници „радије побегну напоље него да очисте улице“ те како тамошњи људи „више поштују краве него жене“.

Међу 10 најглупљих земаља су још Мозамбик („држава с пушком на застави“), Ватикан, Пакистан, Италија, Зимбабве и Аргентина.

 The TopTens је страница с више од 120 хиљада листа топ десет из најразличитијих подручја. Постоје и листе десет најбољих земаља за живот, земаља с најбољом храном или најљепшим женама и слично. Хрватска није ни на једној од тих листа, па чак ни на листи десет најбољих европских земаља да се посети иако живи од туризма.

Испада да је глупост једино по чему се стварно истичу Хрвати.