Прочитај ми чланак

ШАРОВИЋ СНИМА, ВУЛИН У ЧУДУ, Вујовић негира вређање

0

Скупштина Србије ће у четвртак наставити рад расправом о предлогу буџета за 2018. годину, а скупштински дан су обележили сукоби и препирке.

Министар Душан Вујовић је образложио буџет истакавши да је амбизиозам и развојни, са до сада највећим средствима за капиталне инвестиције од 128 милијарди динара.

У једном тренутку је седница била прекинута због добацивања посланика опозиције током обраћања министра Вујовића.

Вујовић се обратио тада посланику ДС Радославу Милојичићу, који је, како наглашава државна агенција Тањуг, “био најупорнији у ометању”, питањем: „Чиме сам изазвао овакву културну реакцију?“, а након тога је била одређена пауза од пет минута.

Вујовић је после паузе упитао посланике опозиције да ли може да настави и поручио да не морају да га слушају ако то не желе, а да своје неслагање могу на други начин да изразе.

Након што је Вујовић образложио предлог буџета, посланица СРС Вјерица Радета је негодовала због, како је рекла, понашања министра Вујовића, „коме ово није први инцидент у скупштини“ и поручила му да, „уколико не може да поднесе атмосферу у парламенту сутра иде у читаоницу пошто је тамо тишина“.

Замерила је што министар није поменуо зашто нема завршног рачуна буџета већ годинама, приметивши да „има слабе живце, па не може да слуша посланика“.

„И он је нама био досадан, па смо га слушали“, додала је.

Немања Шаровић из СРС је на свом профилу на Твитеру објавио видео-снимак „инцидента“ који је довео до кратког прекида седнице, уз потпис да други министри смирују Вујовића, који је, према његовом уверењу, изазвао прекид седнице.

На снимку се види да је Шаровић пришао Вујовићу, који је стајао са министрима Александром Антићем и Александром Вулином и упитао га зашто вређа посланике, на шта је он рекао да није вређао.