ПУТИНОВА ДЕСНА РУКА ПАТРУШЕВ: Ако рат почне милиони ће нестати, Русија се припрема

27

Избијање рата на Корејском полуострву је један од сценарија које је руска војска разматрала, како не би била затечена у случају да се то деси, рекао је шеф Савета безедности Русије, Патрушев, заговарајући дипломатско решење за ову кризу.

Лансирање балистичке ракете “Хwасонг-15” од стране Северне Кореје у среду, за коју је Пјонгјанг тврдио да је “способна да удари на читаво копно САД-а“ и Вашингтоново упозорење да је овај тест довео свет “ближе рату“, поново је подигло забринутости због потенцијално катастрофалних последица директног војног сукоба.

Николај Патрушев, шеф руског Савета за националну безбедност, изјавио је да Русија разматра своје опције у случају да се рат речима претвори у праву пуцњаву.

– Правимо калкулације и припреме. То нас неће изненадити- рекао је Патрушев у петак за РИА Новости, на питање да ли Русија ради на одговору на непријатељство које се потенцијално одвија у региону.

Иако ратни сценарио не може бити искључн, он се мора избећи по сваку цену, рекао је Патрушев, рекавши да то није у интересу Русије, која се налази “ефикасно на граници са њима (Северном Корејом)“.

– Ако дође до војне акције, а знате да одређене земље то не искључују, онда може уследити читав низ различитих проблема, укључујући и за нас- рекао је он нагласивши да Москва види дипломатију као једино решење за кризу.

Најновије лансирање покренуло је напетост у вези Северне Кореје, док су амерички званичници поново усредсређени на реторику о ратном заговарању.

Сенатор Грахам: Ако се ствари не промене, Вашингтон ће кренути!

Признајући да би “многи људи били повређени и убијени“ у случају комплетног војног сукоба са Пјонгјангом, сенатор Линдзи Грахам је рекао да Вашингтон не би имао другог избора него да крене у то ако се “ствари не промене“.

Амерички изасланик Уједињених нација, Ники Хејли, истакла је обећање америчког председника Доналда Трампа, које је дао у озлоглашеном говору у УН, да избрише Северну Кореју у случају напада, упозоравајући да ће “режим Северне Кореје бити потпуно уништен“.

Русија је у више наврата позвала Вашингтон, њихове савезнике и Северну Корју да одступе од сукоба и прихвате план “залеђења“ који подржава Кина, под којим би САД и Јужна Кореја зауставили своје вежбе великих размера, а Пјонгјанг би суспендовао свој нуклеарни и балистички програм.

Међутим, Вашингтон је одбио да размотри овај план, називајући увредљивом идеју да се њихова активност пореди са активношћу Северне Кореје.

У периоду до најновијег теста, Трамп је Северну Кореју назвао државом која спонзорише тероризам, обећавајући да ће успоставити нове санкције против ове самоизоловане државе.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је у четвртк тврдио да са својим непријатељским радњама и реториком, Вашингтон тражи изговор за уништавање Северне Кореје.

Лавров је рекао да су му америчке колеге рекле да следеће ратне игре у региону највероватније неће уследити до пролећа следеће године, већ је Вашингтон изрежирао две у октобру и новембру, изазивајући одговор Пјонгјанга

Москва је такође говорила против прекидања свих веза са Северном Корејом, идеја коју је наговестио Вашингтон, тврдећи да ће то, иако би то било “најлакше урадити“, само погоршати ситуацију око земље.

 • ngoinformer2

  O dualnom obrazovanju na sednici Konventa

  Danas je održan sastanak Radne grupe Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji (NKEU) za Poglavlja 25 i 26 u prostorijama Evropskog pokreta u Srbiji, a na njemu se govorilo na nekoliko tema.

  Do 2020. godine u obrazovanju se očekuju važne mere u oblasti sprovođenje dualnog obrazovanja i usvajanje Nacionalnog okvira kvalifikacija, dok se u oblasti istraživanja, nauke i inovacija očekuje veće podsticanje inovacija u privredi, saradnje akademije i privrede, kao i digitalna transformacija.

  Upravo su ove mere prioritetne za naredni ciklus Programa ekonomskih reformi, koji se završava do 2020. godine. Ovo su bile glavne teme današnjeg konsultativnog sastanka članova Radne grupe za Poglavlja 25 i 26 sa predstavnicima ministarstava koja učestvuju u izradi Programa ekonomskih reformi (ERP) i Programa reformi politike zapošljavanja i socijalne politike (ESRP).

  Sastanak je održan kao aktivnost predviđena Platformom za sprovođenje ERP-a 2018-2020 i ESRP-a u procesu evropskih integracija, koju su potpisale 4 organizacije članice Programskog saveta NKEU.

  Cilj sastanka je da se organizacije civilnog društva upoznaju sa konceptom izrade navedenih programa, kao i da iznesu svoje mišljenja i preporuke o predviđenim merama.

  ERP i ESRP su dokumenti koji imaju za cilj, između ostalog, efikasnije planiranje i koordinaciju međusobno povezanih politika koje se sprovode tokom procesa evropske integracije.

  Pored predstavnika organizacija civilnog društva koje su deo Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, sastanku su prisustvovali i predstavnici Ministarstva finansija, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

  • Marinos Ricudis

   Glavni i odgovorni nacista :Nemanja Todorović Štiplija

   Izvršni koljač : Nikola Burazer

   Saučesnici : Emina Muminović, Marko Mečanin, Katarina Anđelković, Vuk Velebit

   https://europeanwesternbalkans.rs/o-dualnom-obrazovanju-na-sednici-konventa/

   Uskoro detaljnije……Marinos Ricudis

  • Негрутин

   Ове џукеле су овде к’о маскота.
   Можеш свашта да им кажеш, све гутају имбецили :)))))

  • Marinos Ricudis

   Neka se znaju imena i prezimena, te slike kako izgledaju EUtalibani.
   Zasto da ne.

   Slede slike, FB, twter nalog, itd

  • Негрутин

   Цепај Миле, стоку.
   Нека се зна све о њима док им свећа не догори!

  • Marinos Ricudis
  • Негрутин

   И једна и друга таман припадају тамо где треба, међу другосрбијански олош.
   Ове ни мајка не може да воли, само краставац!

  • Marinos Ricudis
  • Simerijanac

   Вук Велебит са убицом Јанковићем ?
   Ко једном убије, убиће поново.
   Но, никаква штета.

  • Stevan-Vd

   Pa jel nam to “ Saška “ ima novog dečka Vuka Velebita. Ako,ako, ćestitam ,vidi se da ne gubi vreme.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Шта му је то „Штиплија“ јеебо слику своју? Дал’ надимак, дал’ дијагноза?

  • Ћирко

   Вероватно да је из Штипа. Нешто као Сарајлија.:))

  • Негрутин

   To, Brate!!
   Razvaljuj!!
   Mamicu im ušljivu!

  • Simerijanac

   Туркиња Емина болује од леукемије што се види по њеној блиједој и испијеној фаци у којој нема ни капи крви.
   А ова друга, Катарина пати од неизљечивог бјеснила тако да срећом, ни једна ни друга дроља неће још дуго. Нај касније до Нове годије, папинске не српске.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Миљко, прави си Ricinus за нато талибанију из српске провинције..:)))

  • ngoinformer2

   A jel’ znaš zašto? Jer kritike od ljudi koji nisu obavešteni, recimo, ni o razgraničenju kompetencija EU i države članice (naprimer Simerijanac priznava da nije ni pročitao članke 3 – 6 SFEU-a), niti su do juče znali o postojanju NKEU-a, a tako dalje, to nisu mnogo važne i korisne kritike.

  • Simerijanac

   Јеббо ти Симеријанац мајку да ти јеебо.
   Уствари не би, не јеебем крмаче.

   Јесам ли ти строго наредио да ми се не јављаш ако те нешто не питам ?
   И јеебо те и 3-6СФЕЗ и НКЕУ и сви перверзни Бриселски комесари малоумна да зе јјебели. Јесам ли ти милион пута поновио прљава свињо да не читам глупости ?
   А ти обриши дупе са уставом еУ-а и заставом еУ-а и баци то својој матери у шталу да се свиња наједе.

   Мршшш ђубре, ти новци које добијаш да би провоцирао ти за лијекова требали.

  • ngoinformer2

   Ne čitam neku temu – ne izražavam svoje mišlenje o njoj, naročito ne javno. To mislim važi u svim civilizovanim društvima.

  • Stevan-Vd

   A erotske ,pedofilske i homoseksualne medije pratiš redovno.Kao po običaju.Kako ti se zove novi dečko ?? Samo nemoj da mi spomeneš Sašku , to ti je kurvetina koja će te odmah prevariti sa prvim koji naiđe a može da te strefi i neki zalutali metak.

  • Негрутин

   Odakle tebi mišljenje?
   Čime ti misliš?
   Tuđom guzicom!

  • Негрутин

   Alo, pavijane, koga briga za ta tvoja bulažnjenja i za EUstašiju za koju si ti prodao dupe a i sve si u stanju da uradiš da bi te EUstaše guzili. Iseli se tamo, ko ti brani. Pa duvajte jedni drugima, taman ste prava bratija.
   Pederčine!

  • Simerijanac

   Зато јер немају образа.
   Постави једног за столицу и једи и пи с њим, а другог свежи у врећу и гази га ногама,… и једна и други ти исто мисле.

  • Zoran Cvetkovic

   U novoj stripoteci,posle 20 godina nova epizoda Korta Maltezea.Jes da je nije radio Hugo Prat,ali ipak je to,sta ja znam, stvar opste kulture..

  • Негрутин

   ngovnoinformer2
   Ало, џукеле!
   Зар мислите да неко чита те ваше говнарске постове. Хебо вас онај ко вас пушта овде!

  • Simerijanac

   Немају они чиме да мисле.

 • Нека Русија укине санкције према Северној Кореји сад кад су их избацили са олимпијаде,тук на утук!!

  • E. Lirsch

   Pa ko vele da ne ljute „zaapdne partnere“…