Прочитај ми чланак

ДОДИК: Изетбеговић је нервозан јер не жели договор са Србијом!

0

Председник РС Милорад Додик оштро је данас критиковао непримерено понашање Бакира Изетбеговића у Београду и истакао да је очигледно да политика стабилности коју Србија води у региону нема партнера у Сарајеву.

„Тај догађај данас говори о томе колико је Бакир Изетбеговић следбеник политике свога оца, која је јасно дефинисана у Исламској декларацији, коју је Алија давно написао“, рекао је Додик.


„Зато Изетбеговић показује своју нервозу и очигледно не жели да одржи конзистентним ниједан договор који би могао да се постигне у сарадњи са Србијом“, сматра председник РС.

„Србија остаје, и данас је то показано од председника Вучића, земља регионалне стабилности, земља која уважава регион и на тај начин своје капацитете усмерава на додатну стабилизацију. Али очигледно да у БиХ таква политика Србије нема партнера“, оцењује Додик.

Он истиче и да понашање Изетбеговића говори о томе колико је БиХ неорганизована држава и како функционисе у процесу одлучивања.

„У сваком случају непримерен је потез Изетбеговића, да на конференцији за новинаре ингнорише резултате договора постигнуте на непосредно завршеном састанку“, рекао је Додик.

Додик каже да је уверен да председник Вучић није ни очекивао другачије његово понашање, што је „мени, наравно, познато“.

„Изетбеговић је другачији данас, јер није чекао да се врати у Сарајево, него је то урадио на самој конференцији у Београду, што даје другу димензију односа“, рекао је Додик истакавши да то само показује да је БиХ немогућа земља, што је већ свима познато.

Нажалост, додао је, ми који тамо живимо приморани смо да „живимо туђе фрустације“.