Прочитај ми чланак

БОД КАО КУЋА: Рукометашице Србије и Холандије одиграле нерешено, следећи ривал…

0

Женска рукометна репрезентација Србије ће после мање од 24 сата играти против светског вицешампиона из 2015. Холандије у оквиру 4. кола Светског првенства у Немачкој

Женска рукометна репрезентација Србије ће после мање од 24 сата играти против светског вицешампиона из 2015. Холандије у оквиру 4. кола Светског првенства у Немачкој.

Србија је дошла до једног бода у јучерашњем двобоју против Немачке (22:22), голом пивоткиње Драгане Цвијић три секунде пре истека 60. минута. Холанђанке су после нешто лакшег тренинга савладале Камерун – 29:22.

– За мање од 24 сата нас очекује нови меч на шампионату, веома тежак, против Холандије, али нема кукања. Идемо даље, очекујем још једну тучу до крајаАко наставимо овако немамо кога да се плашимо, рекла је Драган Цвијићпосле ремија са Немицама.

Холанђанке су славиле у четири претходна међусобна дуела против Српкиња од 2013. године. Последњи пут са осам голова разлике (35:27) у групној фази на ЕП 2016. у Шведској. У саставу Србије на том мечи нису играле Дамњановић, Томашевић, Цвијић и Лекић.

Ипак, сада је нека друга прича, а текстуални пренос из Лајпцига можете пратити на сајту “Новости”.

16:18 – ДРУГО ПОЛУВРЕМЕ

Аби отвара друго полувреме сјајним шутем и доноси предност Холандији, Цвијић одговара, али и брзи центар Смитс са 16:17.Игра се брзо на почетку другог полувремена, Бонт за плус два Холандије, а онда Крпеж смањује предност ривала, да би Лекић вратила потпуни егал у другом полувремену – 18:18. Опет су Српкиње одбиле налет вицешампиона Европе и света.

Холандија опет преко Аби долази до предности, Цвијић одговара, а Чолић спушта „ролетну“ . Одлична партија Српкиња. Само треба још зауставити контранапд Холандије. Лекић шутира право у голмана, а онда Брох прва у контри за 19:20. Крпеж опет враћа егал на семафору, али незауствљива Брох је изнудила седмерац, који је рализовала Аби.

Наше имају играчицу више и одмах то користи Крпеж, Српкиње не посустају, иако Холандија игра одлично. Грот прави фаул у нападу. Наше после много времена опет у предности, Обрадовић за 22:21. Дмитровић са седмерца за плус два у корист нашег тима, који је близу још једног великог резултата – 23:21.

Велики пад у игри Холандије, ни са играчицом више не користе напад. Чолић као да је зачарала гол Србије. Наше девојке имају други пут прилику да оду на плус три, али нису успеле. Чолић сада скида и шут Пулман, немају Холанђанке решења за одбрану ривала. Погаша и Лекић за 24:21 у 47. минуту.

Заустављен је брзи центар Холандије и ривал нема шансе да игра против Србије. Имале су наше прилику и за плус четири, али нису успеле и онда непотребно искључење за Обрадовић. Чолић брани још један зицер. Холандија дуго без постигнутог поготка, али никако да прођу поред феноменалног голмана Србије.

Полман прекида серију Србије. Цвијић губи лопту у нападу, а судије искључују Лавко. Међутим ни судије не могу помоћи Холанђанкама. Опет Чолић, сада скида са крила, а Дамјановић из не могуће ситуације враћа плус три – 25:22 у 53. минуту.

Холандија са сдедам метара смањује, али Крпеж краде лопту и Дамјановић доноси нових три гола предности за Србију – 26:23. Наше девојке са играчицом мање, али Лавко се сада разиграла. Константно три гола на конту наших девојки, Снелдер враћа на минус два – 27:25.

Снелдер не користи још један зицер, Чолић је баш уплашила вицешампиона света. Србија има напад за три гола предности и три бода. Лекић губи лопту, а Полман смањује на минус један – 27:26. Лавко греши, а бод Холандији доноси Грот – 27:27.
15:30 – ПРВО ПОЛУВРЕМЕ

Први погодак на мечу постиже Србија, тачније Дмитровић. Холандија не користи свој први напад. Селектор наших девојки је послао скроз другу поставу на терен у односу на меч против Немачке. Опет Дмитровић за 2:0, а Чолић бриљира на голу Србије. Холанђанке, које су познате по томе да увек играју брзи центар се и даље муче да постигну погодак.

Брох после четири минута постиже први погодак за вицешампиона света, али Дмитровић наставља да решета ривала, постиже и трећи погодак. Обрадовићево изненађење је урадило плодом, Брох једина расположена у редовима Холанђанки. Тренутно се игра, где одбране доминирају, али Аби и Брох доносе предност Холандији – 3:4.

Дмитровић са седам метара враћа потпуни егал, а Чолић опет скида зицер ривалу, да би Обрадовић вратила предност нашим девојкама – 5:4. Пивотмен „лала“ Брох бележи и четврти погодак. Чолић излуђује Холанђанке, а Радојевић трчи у контру и изабранице Љубомира Обрадовића не дозвољавају ривалу да их сломи. Коначно је заустављена и Брох, маестрална Чолић бриљира.

Србија у 12. минуту има 7:5 и две играчице више, а Дмитровић пет погодака, девојка, коју нико није ни очекивао у првој постави. Холанђанке преко Грот постижу погодак са играчицом мање. Дмитровић се поиграва са одбраном ривала, бележи и шести погодак. Холанђанке опасне и са крила, али Српкиње држе два гола предности – 9:7.

Настављају Српкиње са бековских позиција да муче ривала, коме није помогло ни искључење Драгане Цвијић. Дмитовић са седам метара постиже седми погодак – 11:9. Ван дер Хејден се пробудила и држи колико толико прикључак своје екипе.

У игру код Србије улази и најбоља играчица Андреа Лекић, која је пропустила комплетне припреме. Аби матира Чолић за 11:11, а Драган Цвијић зарађује друго искључење и улази у велики проблем први пивотмен Србије. Чолић и даље бриљира на голу наше репрезентације, али нажалост Холандија опет води преко Смит са крила за 11:12.

Радојевић после одличне одбране Чолић из контре враћа егалл – 12:12 и селектор Холандије узима минуту одмора. Полман из тајм-аута погађа са позиције левог бека, Лекић још једном не успева да се упише на СП. Холанђанке одлазе на плус два, овог пута Брох са лини шест метара – 12:14.

Српкиње имају играчицу више, али ни из трећег покушаја Андреа Лекић не постиже погодак, дефинитивно одлични средњи бек није у форми. На срећу Чолић брани, а коначно и Лекић из контранапада постиже први погодак на такмичењу. Малестаин са крила опет подиже предност Холанђанки – 13:15.

Дамјановић не дозвољава Холанђанкама да се одлепе, а онда и фаул у нападу. Осми погодак Дмитровић за 15:15. Ривал не користи брзи центар, Српкиње на исти начин одговарају у последњем нападу и на полувреме се одлази са 15:15.